Corine Laurant vertrekt als bestuurder van Kinderopvang Purmerend

Corine Laurant vertrekt als bestuurder van Kinderopvang Purmerend

Corine Laurant stopt per 1 september als bestuurder van Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP). Na negen jaar leiding te hebben gegeven, kiest zij voor een nieuw pad. Zij heeft de organisatie geleid tijdens de financiële crisis en tijdens de coronapandemie. Onder haar leiding is de organisatie gegroeid en uitgebreid met locaties binnen en buiten Purmerend en werkt SKOP intensief samen met het onderwijs en de ontwikkeling van kindcentra. De organisatie staat. Voor Corine is het nu het juiste moment om het stokje over te dragen.

“Ik kijk terug op negen prachtige, zinvolle, uitdagende en waardevolle jaren waarin ik genoten heb van de samenwerking met alle collega’s, ouders/verzorgers, partners en gemeenten. We hebben een mooie organisatie ontwikkeld waar iedereen trots op mag zijn. Een organisatie met een maatschappelijke opdracht die we hebben kunnen vervullen in het belang van het welbevinden van ‘onze’ kinderen en hun toekomst! Dat is SKOP en dat zal ik koesteren”, aldus Laurant. Het komende jaar zal zij tijdens een sabbatical met nieuwe blik kijken naar haar interim- en projectbureau.

SKOP een begrip in de regio
Simon Butter, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Ik ben dankbaar voor de jaren waarin Corine op ondernemende en enthousiaste wijze leiding gaf aan SKOP. Het is jammer dat ze vertrekt. Corine heeft de bekendheid van SKOP in en om Purmerend vergroot en de organisatie uitgebreid met onder andere Sport BSO’s. Dankzij haar en haar team is de kwaliteit van SKOP al jaren op een heel hoog niveau. Daarnaast heeft Corine de organisatie bestuurd als innovatieve ondernemer. Het neerzetten van de eerste Hightech BSO in Nederland in H20 is daar slechts één voorbeeld van. We gaan de komende tijd een nieuwe fase in waarin we onder andere de visie op kindcentra uitwerken en uitrollen. We zullen Corine missen.”

Opvolging
Op korte termijn zal in opdracht van de RvT de procedure voor werving van een nieuwe bestuurder worden aangevangen door een extern bureau.