Bent u een ouder/verzorger met een cruciaal beroep en heeft u kinderopvang nodig?
Bel dan naar 0299 46 10 11, mail naar planning@kinderopvangpurmerend.nl of gebruik de inschrijflink.


Algemene informatie | Vraag en antwoord | Aangepaste maatregelen


28-05-2020

Alle locaties volledig open vanaf 08 juni.

De kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties zijn sinds 11 mei al volledig geopend voor reguliere opvang. De buitenschoolse opvang gaat vanaf 8 juni ook weer volledig open. Ook de kinderen van de BSO zijn daarom weer van harte welkom op de vertrouwde dagen.
Per 8 juni komt onze noodopvang voor kwetsbare kinderen en voor kinderen van ouder(s)/verzorger(s) met cruciale beroepen te vervallen, omdat de scholen en opvang weer volledig open gaan. Heeft u behoefte aan extra opvang? Dan kunt u deze op de gebruikelijke manier bij ons aanvragen. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

11-05-2020

Kinderopvang weer open per 11 mei.

Vanaf 11 mei zijn onze locaties weer open en bieden wij weer de reguliere opvang. Wij hebben de kinderen gemist en zijn ontzettend blij dat iedereen weer welkom is! Om de opening zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen, hanteren wij enkele aangepaste maatregelen. Deze maatregelen kunt u hier nalezen.

Ook blijven er nog restricties van kracht als uw kind klachten heeft (hoesten, niezen, verkouden, of als uw kind of iemand uit het gezin koorts heeft). Indien uw kind niet naar de opvang gaat, verzoeken wij u om uw kind af te melden via het ouderportaal.

 

01-04-2020

Verlenging sluiting kinderopvang.

De Rijksoverheid heeft besloten om de kinderopvang vooralsnog tot en met 28 april gesloten te houden. In de komende periode kunnen wij daarom helaas nog geen reguliere kinderopvang bieden. Wij blijven wel noodopvang bieden aan kinderen van ouders/verzorgers die werkzaam zijn in een cruciaal beroep.

nieuwe aanmeldprocedure vanaf 6 april 2020

Uw kind(eren) worden vanaf 6 april 2020 tot en met 28 april 2020 tijdelijk volledig afgemeld voor de reguliere opvang, ook als u normaal gesproken vaste dagen afneemt. Om zeker te zijn van een noodopvangplek tot en met 28 april 2020, is het daarom belangrijk dat u de nieuwe aanmeldprocedure volgt.

Wij verzoeken u vriendelijk om vanaf 6 april 2020 alle opvangdagen voor noodopvang aan te vragen via de app van het ouderportaal. Doe dit dus ook als u al jaren vaste dagen afneemt. U kunt vanaf heden dagelijks uw gewenste opvangdagen tot en met 28 april 2020 doorgeven. Om een opvangplek voor uw kind(eren) te kunnen garanderen, moeten wij uw verzoek bij voorkeur 3 dagen, maar tenminste 24 uur van tevoren ontvangen hebben. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een e-mail. Het gaat hierbij om de aanvragen vanaf 6 april 2020, de aanvragen tot 6 april 2020 zijn reeds verwerkt in het ouderportaal.

 

27-03-2020

Noodopvang alleen tijdens daadwerkelijke werkdagen.

Het is essentieel dat wij onze pedagogisch medewerkers en de kinderen op de opvang goed beschermen. Wij vragen daarom ook aan ouders in cruciale beroepen om opvang te vinden in de eigen directe omgeving. Lukt dit niet, dan staan wij uiteraard graag voor u klaar. U kunt deze noodopvang alleen gebruiken tijdens uw werkdagen en op de tijden dat u ook daadwerkelijk werkzaam bent. Zo kunnen we zoveel mogelijk ouders/verzorgers in vitale beroepen helpen. Heeft u uw kind(eren) wel aangemeld, maar heeft u de opvang niet nodig? Laat het ons weten. Dan kunnen we hier rekening mee houden. Zo kunnen we iedereen die dit nodig heeft, opvang blijven bieden.
Aan het gebruik van noodopvang voor kinderen van mensen in cruciale beroepen zijn geen kosten verbonden. Met deze regeling worden de kosten voor de ouders gecompenseerd en kunnen de kinderopvangorganisaties overeind blijven. Om dit administratief in orde te maken, ontvangen wij graag  een werkgeversverklaring. Alleen met een geldige werkgeversverklaring en een beroep in de cruciale sector, kunnen wij de noodopvang blijven bieden. U kunt de werkgeversverklaring per e-mail sturen naar info@kinderopvangpurmerend.nl of geven aan de pedagogisch medewerker van de locatie.

 

23-03-2020

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug.

De overheid heeft de formele kinderopvang gesloten tot en met 6 april 2020, behalve voor kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken. Voor alle ouders die normaliter gebruik maken van kinderopvang en hun factuur blijven doorbetalen wordt er een compensatie vanuit de overheid geregeld. Dit geldt ook voor ouders in cruciale beroepen. Aan gebruik van noodopvang zijn geen kosten verbonden. Lees meer via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang/ouders

 

19-03-2020

Tijdelijke sluiting locaties Kinderopvang Purmerend.

De overheid besloten om alle kinderopvanglocaties tot en met tenminste 6 april 2020 te sluiten om zo de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Hierdoor kan Stichting Kinderopvang Purmerend alleen opvang bieden aan kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Opvang voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken vindt wel plaats, mits ze geen van de door de RIVM genoemde klachten vertonen. Klik hier voor de lijst van de goedgekeurde cruciale beroepen.