De locatie

Ben jij op zoek naar een gezellige BSO, waar je kind de tijd van zijn leven heeft? Midden in de Purmer-Zuid bieden vind je BSO De Zuidpool. Wij bieden hier buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Binnen is van alles te beleven! Kasten vol spellen en bouwmaterialen. Wat dacht je van een eigen kook- en knutsellokaal? Je kind leert de leukste recepten en komt thuis met de mooiste kunstwerken. Onze Pedagogisch Medewerkers zorgen voor een goede balans tussen ontspanning én ontwikkeling.

Ook spelen we graag buiten. Aan de locatie grenst onze eigen, ruime speelplaats. Lekker ravotten of rondrijden op verschillende (loop)fietsen.

Onze locatie grenst ook nog eens aan het enorme Park De Driegang. Is je kind oud genoeg? Dan mag je zoon of dochter ook lekker in het park en de aangrenzende speeltuinen spelen. Altijd in overleg met jou!

Contactgegevens

De Driegang 1, 1447 HX Purmerend
Operationeel manager: Kelsey van der Velde
LRK nummer: 489386581
Openingstijden
Voorschoolse opvang Naschoolse opvang
Ma 7.00 – 8.30 14.00 – 18.30
Di 7.00 – 8.30 14.00 – 18.30
Wo 7.00 – 8.30 14.00 – 18.30
Do 7.00 – 8.30 14.00 – 18.30
Vr 7.00 – 8.30 14.00 – 18.30
Op deze locatie vind je ook

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze BSO? Wij bieden flexibele opvang. Dit betekent dat wij verschillende pakketten hebben. Zo kun je zelf kiezen welke hoeveelheid uren het beste past bij jouw situatie.
Pakket Weken Uurtarief
Voorschoolse en naschoolse opvang 52 € 9,12
Naschoolse opvang 52 € 9,12
Voorschoolse en naschoolse opvang 40 € 10,70
Naschoolse opvang 40 € 10,70
Voorschoolse opvang 40 € 10,70
Vakantieopvang € 10,70
Speciale leeftijdsgroepen

BSO De Zuidpool is een grote locatie. We hebben verschillende groepen om te zorgen dat de activiteiten altijd passen bij de leeftijd van je kind: van puppygroep tot 8+ groep.

Opendeurenbeleid

Wil je kind op ontdekkingstocht buiten de eigen ruimte? Samen met jou als ouder bespreken we of je kind hier klaar voor is. Je kind kiest zelf in welke ruimte hij speelt. Altijd onder toezicht van onze Pedagogisch Medewerkers.

Voorschoolse opvang

De grote en lichte ruimtes zijn huiselijk ingericht. Vervelen is hier geen optie: er is genoeg te beleven. Van huishoek tot grote legotafel en allerlei te gekke activiteiten.

Een dag op BSO De Zuidpool

Voorschoolse opvang
Om 07.00 uur openen onze deuren. Je kind kan bij ons rustig wakker worden, terwijl jij naar je werk gaat. Samen ontbijten we en doen we activiteiten waar je kind op dat moment zin in heeft. We zorgen dat je kind in de klas is, voordat de laatste schoolbel gaat! Zo heeft iedereen een relaxte ochtend!

Naschoolse opvang
Rond 14.00 uur: we halen je kind op van school of het komt zelfstandig naar de BSO. Na een drukke schooldag is het tijd om samen met vrienden en vriendinnen te ontspannen.

Rond 15.00 uur: er staat een heerlijk gezond tussendoortje klaar bij de bar. Van groentes en fruit tot crackers met bijvoorbeeld kipfilet en (smeer)kaas. Daarna mag je kind kiezen uit verschillende gezamenlijke activiteiten. Dit kan binnen in het knutsel- of kooklokaal. Of heerlijk buiten in onze aangrenzende speeltuin. Is je kind oud genoeg? Dan mag je zoon of dochter ook spelen in de speeltuinen in het aangrenzende park!

Om 17.00 uur: de eerste ouders komen hun kind ophalen. We bespreken kort de dag.

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Veelgestelde vragen

BSO De Zuidpool heeft vijf ruimtes, een ruime hal en een speelplaats. Ieder kind heeft een eigen basisgroep met vaste Pedagogisch Medewerkers.

 • Pinguïn: de puppygroep

De jongste kinderen van 4 tot en met 5 jaar zitten in de puppygroep: Pinguïn. Samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen zij in de enorme huishoek, de fijne leeshoek en in de aangrenzende speeltuin. Je kind blijft op deze groep. Als je kind toch graag buiten de groep wilt spelen, dan overleggen we met jou of je kind hieraan toe is.

 • De Sneeuwvlok: het atelier

In het atelier De Sneeuwvlok vangen wij kinderen van 5 tot en met 12 jaar op. In dit speciale knutsellokaal is alles te vinden waar een knutselliefhebber van droomt. Diverse materialen en gereedschappen waarmee je kind naar hartenlust kan schilderen, vouwen, knippen en plakken.

 • IJsvogel

De IJsvogel is een ruimte voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Een lichte ruimte met veel ramen. Verschillende speelhoeken met een keuken, een barbiehuis, een enorme legotafel en een hoekje om heerlijk te relaxen.

 • Eskimo: het Kooklokaal

In het Kooklokaal vangen wij kinderen op van 5 tot 12 jaar. Hier vinden de kinderen alles wat zij nodig hebben om een chef-kok te worden. Of om heerlijk thuis te kokkerellen voor papa en mama! Altijd onder toezicht van een Pedagogisch Medewerker.

 • Iglo: de 8+ groep

De oudste kinderen van 8 tot en met 12 jaar zitten in de 8+ groep. In de ronde zaal bieden wij activiteiten die passen bij de leeftijd. Ze hebben allerlei spelmaterialen tot hun beschikking. Van verschillende bouwmaterialen, een voetbaltafel en spelletjes op de laptop.

Bij BSO De Zuidpool vangen wij met plezier kinderen op van:

 • Montessori Onderwijs Purmerend
 • Oecumenische basisschool Het Baken
 • Openbare basisschool De Delta Delfland
 • Oecumenische basisschool De Vlieger

Jazeker! Ook tijdens vakanties zijn wij open van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 18.30 uur.  Wij proberen er altijd een extra feest van te maken met de kinderen. Zo organiseren wij speciale workshops. Deze geven onze Pedagogisch Medewerkers of wij huren hier vakmensen voor in.

Wil je ook graag je kind tijdens de schoolvakantie bij ons brengen? Dit kan als je een contract hebt voor 52 weken of gebruikmaakt van Vakantieopvang. Lees hierover meer op onze Tarievenpagina.

Wij zijn gesloten tijdens onderstaande nationale feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en Tweede Pinksterdag
 • Eerste en Tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je op tijd bericht over deze datum.

BSO De Zuidpool is goed bereikbaar! Je kunt gratis voor de deur parkeren. Of bij Winkelcentrum Meerland. Fijn als je van tevoren of samen met je kind boodschappen wilt halen.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de activiteiten en de ontwikkeling van je kind.

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk regelmatig foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.