Erik Holtslag nieuwe bestuurder Kinderopvang Purmerend

Erik Holtslag nieuwe bestuurder Kinderopvang Purmerend

Kinderopvang Purmerend (SKOP) heeft sinds 1 september een nieuwe bestuurder: Erik Holtslag. Hij volgt Corine Laurant op. Erik is een ervaren bestuurder en heeft een achtergrond in de kinderopvang, het onderwijs en het bedrijfsleven. Sinds 2014 is hij werkzaam geweest in het onderwijs. Daarnaast is hij als lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH), later de SCIO Groep voor onderwijs en opvang, in verbinding gebleven met de ontwikkelingen in de kinderopvang. Vanuit deze rol is hij betrokken geweest bij het realiseren van kindcentra met één pedagogische visie en een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen.

 

Volle aandacht voor de krapte op de arbeidsmarkt
Sinds zijn recente start als bestuurder heeft Erik zich gericht op de krapte op de arbeidsmarkt. Landelijk kampen verschillende kinderopvangorganisaties met een tekort aan personeel en ook lokaal is de krapte op de arbeidsmarkt voelbaar. Erik Holtslag: “Deze krapte maakt dat wij helaas niet altijd in staat zijn de continuïteit te leveren die ouders van ons verwachten. Het werven en behouden van collega’s heeft mijn volle aandacht. Ons team is op allerlei vlakken druk bezig met de werving van nieuw personeel én het behoud van ons huidige personeel. Zo waren wij aanwezig bij het event Waterland Werkt, is op onze website onlangs de vernieuwde pagina Werken bij SKOP live gegaan en investeren wij in de ontwikkeling van onze medewerkers. Alhoewel het werven van nieuwe medewerkers zeer belangrijk is, zeker in deze tijd, vind ik het essentieel om ook goed te luisteren naar en aandacht te geven aan onze huidige collega’s. De inzet en betrokkenheid van ons personeel is een grote kracht van onze organisatie.”

Werken voor SKOP én het onderwijs
SKOP is een stabiele organisatie met al ruim 45 jaar ervaring in de regio. De organisatie heeft 42 locaties en verschillende samenwerkingen met professionals. “We zullen meer creativiteit aan de dag moeten leggen om nieuwe collega’s te vinden en op te leiden voor een functie binnen Kinderopvang Purmerend. We zoeken meer de samenwerking met het basisonderwijs zodat we aantrekkelijke banen kunnen creëren voor nieuwe en (huidige) collega’s. Hier liggen echt kansen voor zowel opvang als onderwijs om samen aantrekkelijke loopbaanperspectieven te creëren”, aldus Erik Holtslag.

Meer informatie over werken bij Kinderopvang Purmerend is beschikbaar op www.kinderopvangpurmerend.nl/werkenbij