H20 een plek om je horizon te verbreden

H20 een plek om je horizon te verbreden

Nog even en de deuren van onze BSO World of Xperience gaan open voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Onlangs ging de winnaar van onze Vaderdagactie Hans samen met zijn zoon Rolf en vrouw alvast een kijkje nemen in deze digitale wereld!

“H20 is een indrukkende plek. Je stapt letterlijk een andere wereld binnen zodra je naar binnen gaat.  We begonnen met een half uurtje minecraft. Onze zoon Rolf weet er alles van, maar wij als ouders zijn absoluut NOOBS – lees beginnelingen – op dit gebied. Gelukkig kregen wij een goede instructie voor onze eerste wankele stappen in deze virtuele wereld. Ook was het voor onze zoon een andere beleving om minecraft te spelen op de computer in plaats van op de Nintendo.

Na een half uur spelen, was het tijd om te bewegen. We mochten onze talenten laten zien op de e-wall. Hierbij moesten we een bal in het doel schieten en dit viel nog niet mee. Ook hebben we het spelletje 4 op een rij gedaan. Onverwachts super leuk en de tijd vloog voorbij!

Hierna was het Formule 1 tijd. Een half uur lang plaatsnemen in de stoel van Max Verstappen en dan proberen de boel op de baan te houden zonder in de grindbak te belanden. Door het grote scherm, het meetrillende stuur en de prachtige stoel vergeet je even dat het een spel is. Ook hier kregen we hulp hoe alles werkt en wat de beste strategie is.

Het volgende spel, tot groot enthousiasme van Rolf, was Rocket League. Hier moet je met auto’s een reusachtige bal in het vijandelijk doel zien te “botsen”.  Dit spel hebben we vaker thuis gespeeld, maar bij de H20 is alles mooier en spannender.

Rolf stond letterlijk te springen van enthousiasme. Ik denk dat het erg leuk en nuttig is om zijn digitale wereld groter te maken dan alleen de tablet of de Nintendo thuis. H20 is laagdrempelig en je ontmoet andere mensen met dezelfde interesses. Je kunt van elkaar leren. De sfeer is gewoon heel bijzonder. Voor onze zoon gaat het natuurlijk om het gamen, maar voor mij als ouder vind ik het omgaan met andere gelijkgestemden, het verbreden van je horizon, en het leren van de techniek “achter de schermen” eigenlijk veel belangrijker. Uiteindelijk kun je hier met je vrienden een team vormen en samenwerken in een spel, of een cursus volgen hoe je een echte expert wordt in een bepaald spel. We hebben onze zoon meteen aangemeld voor de BSO. We hebben een fantastische dag gehad!”