Hittegolf: tips voor kinderen

Hittegolf: tips voor kinderen

Volop zon, weinig tot geen buien en hoge tempraturen: een hittegolf. Overdag kan het dit weekend zeker weer 30 graden worden.
Niet alleen ouderen hebben veel last van de hitte, ook kinderen zijn hier erg gevoelig voor. Zeker als het een paar dagen achter elkaar zo warm is. Wij geven je graag wat tips en tricks om, samen met de kinderen, dit warme weekend door te komen.

 

 1. Siësta
  Het algemene advies is om tussen 12.00 – 15.00 uur niet naar buiten te gaan. De zonnekracht is dan op zijn sterkst en dat kan schadelijk zijn voor het huidje van je kind. Schaduw en zonnebrand werken lang niet zo goed als gewoon binnen blijven. Tijd dus om het middagslaapje weer in te voeren, ook voor jezelf. Wil je kind écht niet naar bed? Dan is een uurtje op de bank hangen ook prima te verantwoorden.
 2. Veel drinken
  Zorg dat je kind voldoende drinkt, zeker tijdens een hittegolf! Doordat je kind zweet, verliest hij/zij veel vocht wat aangevuld moet worden. Water is natuurlijk het beste, maar je kunt het drinkmoment ook tot een klein feestje omtoveren met zelfgemaakt fruitwater. Je snijdt het fruit eerst in stukjes (en stampt het eventueel fijn voor meer smaak), vult een glas of kan met water en je hebt een heerlijk én verantwoord drankje. Zo klaar, superfris en een goed alternatief voor suikerrijke dranken zoals frisdrank.
 3. Schaduw
  Buitenspelen in de tuin? Zorg dan voor een plek met schaduw, ook in de ochtend of middag. Een schaduwplek kun je maken met behulp van een zonnescherm, parasol of een schaduwdoek. Maar vergeet niet; ook in de schaduw moet je je kind goed insmeren, want de uv-straling komt overal.
 4. Smeren, smeren, smeren!
  Smeer je kind in met een (kinder)zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor en herhaal dit regelmatig, ook al is je kind in de schaduw. Vergeet vooral de neus, de schouders, de oren en de nek niet.