Huis-tuin-en-keukenspelletjes anno 2021 voor Koningsdag

Huis-tuin-en-keukenspelletjes anno 2021 voor Koningsdag

Vorig jaar was Koningsdag gebombardeerd tot Woningsdag en ook dit jaar zitten we nog net in lockdown. Gelukkig weten wij daar wel raad mee en daarom zetten wij voor jullie de leukste oud-Hollandse huis-tuin-en-keukenspelletjes anno 2021 op een rij.

Maak je eigen koningsoutfit, zonder echte kleding te gebruiken
Laat je kind(eren) zijn of haar eigen fantasie gebruiken en laat ze in huis de allerleukste vervangende koningsitems vinden. Geef ze een voorzetje en trek een laken uit de kast en doe deze om als mantel. Of zet alvast een vergriet op je hoofd als kroon. Inspireren kan geen kwaad. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin.

Kasteel maken van een kartonnen doos
Kinderen zijn gek op speelgoed, maar vaak ook op alles wat geen speelgoed is. Maak daarom samen met je kind een echt kasteel van kartonnen dozen: knip, scheur, plak, vouw en versier.

Koningskoekhappen
Zonder koekhappen geen Koningsdag! Dit jaar kunnen we niet samen op de vrijmarkt koekhappen, maar thuis kun je er nog een leuker spelletje van maken. Snij samen met je kind(eren) de ontbijtkoek in koningsfiguren. Denk bijvoorbeeld aan een kroon, kasteel, prinses of koets en versier ze met snoep en fruit. Helemaal in koningsstijl happen doe je natuurlijk met een blinddoek die helemaal bij het thema past. Maak samen een koninklijke blinddoek en jullie zijn klaar om geblinddoekt de koningskoek te happen. Eet smakelijk!

Trots op Nederland en elkaar
We leven op dit moment in een uitdagende tijd en proberen zoveel mogelijk positief te blijven. Dat is niet altijd makkelijk. Maak samen met je kind(eren) een tekening waarom hij of zij trots is op Nederland en vraag ook waarom je kind daar trots op is.

Voor één dag koning of koningin
Stel: jouw kind mag voor één dag koning of koningin zijn. Wat zou hij of zij dan doen? Laat je kind dit vertellen door middel van een knutselwerk. Benieuwd wat je kind bedenkt voor leuks!

Ouderwetse spellen
Een heleboel oud-Hollandse spelletjes toveren ook nu nog een glimlach op ieder zijn gezicht. Ga daarom met het hele gezin samen aan de slag:

  • Zaklopen (juten zakken zelf versieren als koning of koningin)
  • Blikgooien (blikjes zelf versieren á la de Nederlandse vlag)
  • Spijkerpoepen (een chic spijkerpoepkoord maken)
  • Ezeltje Prik (Zelf een ezel maken en laten versieren)
  • Eierenlopen (Koningseieren maken en deze heel proberen te houden tijdens race)

Wij wensen je een onvergetelijke Koningsdag!