Kinderopvang Purmerend zorgt voor feestelijke opening De Robbedoes

Kinderopvang Purmerend zorgt voor feestelijke opening De Robbedoes

Vrijdag 5 oktober vond de feestelijke opening van De Robbedoes in Warder en Beets plaats. “Wij zijn trots dat we de kinderopvang in deze mooie dorpen mogen verzorgen”, aldus Corine Laurant, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP). Per 1 september heeft SKOP de activiteiten van de opvanglocaties overgenomen van Ans Konijn, voormalig eigenaresse van De Robbedoes.

Het officiële gedeelte werd verzorgd door Corine Laurant, Chris van Meurs, voorzitter College van Bestuur OPSPOOR, Vincent Tuijp, wethouder Onderwijs gemeente Edam-Volendam en Dick Knip, directeur van basisschool ‘t Tilletje. Onder luid applaus van alle aanwezigen knipten zij het lint door en daarmee was de officiële opening een feit.

“Dit is wat wij voor ogen hebben en jullie doen het!”

“Het karakter van deze locatie is uniek en inspirerend. Ook de verhuizing naar de basisschool zie ik als heel positief. Zo zitten we ook letterlijk dicht bij elkaar”, aldus Corine Laurant. Chris van Meurs geeft aan dat kinderen overal leren en benoemt de waardevolle verbinding tussen onderwijs en opvang. Ook Vincent Tuijp spreekt over het belang van samenwerking en doorgaande leerlijnen: “Dit is wat wij voor ogen hebben. En jullie doen het!”

Feestelijke kennismaking

Tijdens de feestelijke middag maakten bezoekers onder het genot van een hapje en drankje nader kennis met de medewerkers van SKOP. Ook medewerkers van het onderwijs en gemeente Edam-Volendam waren vertegenwoordigd. Voor de kinderen waren leuke activiteiten georganiseerd; ze vermaakten zich uitstekend. De kinderen hebben de nieuwe speeltoestellen in de tuin getest én goedgekeurd.

Locatie Warder in basisschool ‘t Tilletje

Zowel de BSO als het KDV zijn nu gevestigd in basisschool ‘t Tilletje. Ook de tuin is helemaal opnieuw ingericht met uitdagende speelmaterialen. De kinderen blijven vertrouwde gezichten zien, want alle medewerkers blijven werken op de groepen van De Robbedoes.