Het Kwetternest

In de ontdekkingstuin zitten vijf peuters. Vijf avonturiers. Ze zijn op onderzoek in het zand en bekijken alle schatten uitvoerig. Blaadjes, mieren en schelpen worden goed bestudeerd. Elke peuter heeft een spannend verhaal en de groep wordt steeds enthousiaster. Wanneer de verhalen verteld zijn, gaat het team verder op ontdekkingstocht in de tuin van het Kwetternest.

Welkom bij het Kwetternest! Het kinderdagverblijf is een onderdeel van locatie Villa Polderpret waarin ook buitenschoolse opvang Spetters is gehuisvest. Het kinderdagverblijf zit in een mooi ruim en licht pand in de wijk Weidevenne. Uw kind kan zich lekker uitleven in onze prachtige ontdekkingstuin en met alle vrienden van het kinderdagverblijf veilig op avontuur gaan. Onze lokalen hebben voor elke leeftijdscategorie plekken waar voldoende uitdaging voor de kinderen is. De allerkleinsten kunnen heerlijk slapen in de ruime slaapkamers.

Vast ritme en warme maaltijden

We bieden een vast dagritme met duidelijke eet- een slaapmomenten. Baby’s volgen zoveel mogelijk het ritme dat ze thuis gewend zijn. Rond het middaguur eten wij met de oudere kinderen gezamenlijk een gezonde warme maaltijd. Elke week hebben we een ander menu met diverse groenten, afgestemd op de smaak van kleine kinderen. Zo maken zij kennis met verschillende smaken en zien eten doet eten!

Veilig en vertrouwd

Het gezellige en creatieve team zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. We bieden een vast dagritme met duidelijke eet- een slaapmomenten. Baby’s volgen zoveel mogelijk het ritme dat ze thuis gewend zijn. Het Kwetternest heeft drie verticale groepen voor kinderen van 1-4 jaar, daarnaast hebben we een babygroep alleen voor de allerjongsten die hiertoe ook specifiek is ingericht.

Spelenderwijs ontwikkelen

Een dag bij het Kwetternest is een dag met leuke activiteiten, spelen en omgaan met elkaar. We werken met thema’s, zoals de seizoenen en de feestdagen. Hieraan koppelen we activiteiten bijvoorbeeld knutselen, een spelletje spelen of een verhaal vertellen. Zo leren de kinderen spelenderwijs meer over allerlei onderwerpen.

Keukenprinsen en –prinsessen

Ook hebben we een prachtige keuken waar alle keukenprinsen en –prinsessen de heerlijkste gerechten maken. Koekjes, groentespiesjes of misschien wel een worteltjestaart!

Is uw kind straks vier jaar?

Wij werken intensief samen met de school en de buitenschoolse opvang. Zo kunnen de kinderen als ze 4 jaar zijn makkelijk doorstromen in een vertrouwde omgeving.

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Kinderdagverblijf Het Kwetternest.

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties