Hiawatha (VVE)

‘Welke kleur is de zon?’ vraagt de pedagogisch medewerkster. ‘Geel!’ klinkt het al snel. ‘Jullie mogen allemaal een gele zon schilderen.’ Er klinkt een luid gejuich in het lokaal. De peuters hebben een verfschort aan en gaan druk aan de slag met de verfkwasten. Ze maken prachtige kunstwerken die in de klas mogen hangen.

Welkom bij peuteropvang Hiawatha! Wij zijn gevestigd in de Weidevenne, in één gebouw met buitenschoolse opvang de Blokhut en gelegen naast basisschool de Nieuwe Wereld. Dit is een knusse en gezellige peuteropvang, waar veel te beleven is voor kinderen. Uw peuter kan klussen in de stoere bouwhoek, spelen in de huishoek en op ontdekkingstocht in het speelhuis.

Een ritme geeft houvast

Om kinderen een gevoel van veiligheid te geven, ziet elke dag er in de basis hetzelfde uit. Tijdens de inloop kunt u nog even gezellig met uw kind spelen. Wanneer u vertrekt, zingen we liedjes in de kring, we praten met elkaar en we eten lekker een stukje fruit. Eten en drinken doen we samen, want zien eten doet eten! Onze pedagogisch medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer waarin kinderen gewend raken om in een groep te spelen. Samen knutselen, dansen en buiten op avontuur. Uw kind doet zo op speelse wijze veel vaardigheden op én heeft daar plezier in.

Aansprekende thema’s met educatieprogramma Uk & Puk

Hiawatha werkt volgens het vroeg- en voorschoolse educatieprogramma Uk & Puk. Om de ontwikkeling te stimuleren, behandelen we thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. De eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen allemaal aan bod. In een klein groepje lezen we bijvoorbeeld een boek en met een ander groepje spelen we een fantasiespel in de themahoek.

Zelfverzekerd naar de basisschool

Peuteropvang Hiawatha is samen met BSO de Blokhut en Basisschool de Nieuwe Wereld gevestigd in een modern schoolgebouw. Wij werken optimaal samen met de leerkrachten van de onderbouw. Uw peuter komt als snel in contact met de leerkrachten en kinderen van de basisschool. Dat verkleint de ‘grote’ stap naar het basisonderwijs.

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Peuteropvang Hiawatha.

 

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties