De Speelmolen (VVE)

VERHUISBERICHT: POV de Speelmolen is verhuist naar een gloednieuw pand en is nu onderdeel van ons Kindcentrum Wheermolen en heet POV Wheermolen.
Je leest hier meer informatie over POV Wheermolen.

 

‘Wat maken jullie?’ vraagt de pedagogisch medewerkster. ‘Een racewagen!’ antwoorden de peuters in koor. De jongens werken geconcentreerd in de bouwhoek. Ze weten precies hoe ze de racewagen moeten maken, ze hebben het al besproken in de kring. ‘Juf, wil jij dit even vasthouden, dan kan ik boren.’ Alle hulp is welkom in de bouwhoek.

Welkom bij peuteropvang de Speelmolen! Wij zijn gevestigd in Wheermolen, in hetzelfde gebouw als basisschool de Wheermolen. Het is een knusse en gezellige opvang waar veel te beleven is voor kinderen. Uw peuter kan klussen in de bouwhoek en heerlijk koken in de huishoek. De inrichting van de themahoek wisselen wij elke periode. Zo blijft spelen uitdagend!

Een ritme geeft houvast

Om kinderen een gevoel van veiligheid te geven, ziet elke dag er in de basis hetzelfde uit. Tijdens de inloop kunt u nog even gezellig met uw kind spelen. Wanneer u vertrekt, zingen we liedjes in de kring, we praten met elkaar en we eten lekker een stukje fruit. Eten en drinken doen we samen, want zien eten doet eten!

Samen spelenderwijs leren

Onze pedagogisch medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer waarin kinderen gewend raken om in een groep te spelen. Samen zingen, lezen en buiten op avontuur. Uw kind doet zo op speelse wijze veel vaardigheden op én heeft daar plezier in.

Aansprekende thema’s met educatieprogramma Uk & Puk

Wij werken volgens het vroeg- en voorschoolse educatieprogramma (VVE-programma) Uk &Puk. Om de ontwikkeling te stimuleren, behandelen we thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. De eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen allemaal aan bod. In een klein groepje lezen we bijvoorbeeld een boek en met een ander groepje spelen we een fantasiespel in de themahoek.

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang is leuk en leerzaam. De leerkrachten en kinderen van de school zijn al snel vertrouwde gezichten voor uw kind. We besteden extra aandacht aan zelfredzaamheid en de voorbereiding op de basisschool. Door spelletjes, verhalen en kijken op de basisschool hebben de kinderen een goede basis voor groep 1. Zo kan de overstap naar school zo soepel mogelijk verlopen.