Peuteropvang Willem Eggert

‘Mama, kijk eens.’ De peuters hebben vandaag geleerd om zelf hun jas aan te trekken. Sem legt zijn jas op de grond, steekt zijn armen in zijn mouwen en gaat weer staan. Hij doet zijn armen omhoog en zijn jas is aan. ‘Knap hè.’ Sem glimt van trots.

Welkom bij peuteropvang Willem Eggert (voorheen ’t Boemeltje)! Wij zijn gevestigd in Purmerend Centrum en zijn onderdeel van Kindcentrum Willem Eggert. In een kindcentrum werken opvang en onderwijs samen als één team met een gezamenlijk visie op leren en ontwikkelen. Kinderen spelen en leren in hetzelfde gebouw: een vertrouwde omgeving voor uw kind. Zo bevindt buitenschoolse opvang Willem Eggert zich ook in dit pand. Bij ons kan uw peuter spelenderwijs leren én wij besteden extra aandacht aan taalontwikkeling.

Aansprekende thema’s met educatieprogramma Uk & Puk

Bij peuteropvang Willem Eggert werken we met thema’s die voortkomen uit het vroeg- en voorschoolse educatieprogramma Uk & Puk. Om de ontwikkeling te stimuleren, sluiten de thema’s aan bij de leefwereld van de kinderen. Het thema komt terug tijdens de dagopening in de kring en in de activiteiten. Bij de start van een thema ontvangt u een nieuwsbrief met leuke informatie.

Een ritme geeft houvast

Om kinderen een gevoel van veiligheid te geven, ziet elke dag er in de basis hetzelfde uit. Tijdens de inloop kunt u nog even gezellig met uw kind spelen. Wanneer u vertrekt, zingen we liedjes in de kring, we praten met elkaar en we eten lekker een stukje fruit. Eten en drinken doen we samen, want zien eten doet eten! We spelen veel buiten want dat is leuk en gezond voor ieder kind. Samen rennen, taarten bakken in de zandbak en spelen met rode herfstblaadjes, de kinderen vinden het prachtig.

Samen spelen met de kinderen van de basisschool

Samen met de andere medewerkers van Kindcentrum Willem Eggert vormen de pedagogisch medewerkers één team. Er wordt veel samengewerkt en ondernomen. Zo zijn er gezamenlijke activiteiten en worden de feesten samen gevierd. Op deze manier is uw peuter onderdeel van het kindcentrum en zal de overgang naar groep 1 soepel verlopen. Leuk en leerzaam! Via het ouderportaal van Kindcentrum Willem Eggert wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten.

 

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties