BSO World of Xperience

 

“Play is the highest form of research” Albert Einstein

Van harte welkom bij BSO World of Xperience! Een unieke BSO voor kinderen van 8 tot 13 jaar in H20 Esports Campus. Dit is het grootste permanente esports en gaming center van Europa waar gaming, esports en creative tech centraal staan.

De unieke, wonderlijke World of Xperience
Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van onze toekomst. Bij BSO World of Xperience maken kinderen op een unieke manier kennis met de wonderlijke hightech wereld. Zij worden hierin ondersteund door pedagogische medewerkers en andere professionals. Samen stimuleren zij uw kind in het ontwikkelen van zijn of haar talent.

Play is the highest form of research
Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Geldt dit ook voor digitaal spelen? Jazeker! Uit onderzoek van de UvA blijkt dat gamen je slimmer kan maken. Digitaal spelen heeft positieve invloeden op onder andere: doorzettingsvermogen, reactievermogen, probleemoplossend vermogen, geduld, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid. Uw kind leert spelenderwijs verschillende vaardigheden om in de toekomst te kunnen functioneren in een snel veranderende maatschappij.

Creative tech, technologie en mediawijsheid

Samen wegwijs worden in een steeds digitale wordende wereld. Door te experimenten met creative tech stimuleren wij kinderen in het ontwikkelen van belangrijke 21ste eeuwigste vaardigheden en maken wij ze mediawijs.

Ons doel is jongeren te enthousiasmeren voor (digitale) techniek en inzicht te geven in hun mogelijkheden voor de toekomst. Dit doen wij door het geven van uitdagende hands-on projecten waarmee de jongeren zelfstandig de moderne (digitale) technieken ontdekken. Projecten zoals programmeren, micro-elektronica, digitaal tekenen, filmbewerking en 3D design.

We bieden activiteiten aan in een carrousel, in verschillende themaprojecten. Denk hierbij aan:

  • Programmeren software/ hardware, zoals je eigen game of website bouwen.
  • Ontwerpen, zoals digitaal tekenen en fotoshop of 3D zoals bouwen en printen.
  • Online tv maken, zoals streamen, vloggen of een video maken.
  • Verschillende experimenten: wetenschap, wiskunde, techniek, ICT etc
  • Sporten en bewegen doen we buiten op de ruime buitenplaats en af en toe via de Esport Wall. De Esports Wall is de ultieme combinatie tussen fysiek sporten en (interactief) gamen.

Mediaopvoeding: doe mee en maak het bespreekbaar!

Begrijpt u als ouder soms he-le-maal niets van uw gamende kind? U bent absoluut niet de enige. We begrijpen dat het een ver-van-mijn-bedshow kan zijn. Wij vinden het belangrijk om gamen en opvoeden bespreekbaar te maken. Niet alleen tussen ouders onderling of met professionals, maar ook met de kinderen. Op de BSO World of Xperience praten we veel met de kinderen over het gebruik van media, over mediawijsheid en we bieden ze een veilige (digitale) omgeving.

Kinderen uit heel Purmerend en Zuidoostbeemster zijn welkom!

Bij BSO World of Xperience vangen wij met alle plezier kinderen op uit heel Purmerend en Zuidoostbeemster.
Kinderen zijn bij ons welkom vanaf 8 jaar. Wij halen van verschillende scholen de kinderen op met onze eigen BSO bus.
Ook is het mogelijk dat kinderen op eigen gelegenheid naar ons toe komen of gebracht worden.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend bellen met onze afdeling Planning en Plaatsing op het nummer 0299 – 46 10 11

Praktische informatie

  • BSO World of Xperience is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 18.30 uur.
  • Het is mogelijk om deze opvang te combineren met één van onze andere locaties. Heeft u bijvoorbeeld opvang nodig op maandag en woensdag? Dan kan uw kind op maandag naar BSO World of Xperience en woensdag bijvoorbeeld naar één van onze andere BSO’s. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via telefoonnummer 0299 – 46 10 11 en via e-mailadres planning@kinderopvangpurmerend.nl
  • Deze locatie biedt geen voorschoolse opvang

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor BSO World of Xperience!