BSO World of Xperience

 

“Play is the highest form of research” Albert Einstein

Van harte welkom bij BSO World of Xperience! Een unieke BSO voor kinderen van 8 tot 13 jaar in H20 Esports Campus. Dit is het grootste permanente esports en gaming center van Europa waar gaming, esports en creative tech centraal staan.

Staat de wereld van uw kind ook helemaal in het teken van gamen, vloggen, esporten, drones besturen, virtual reality ervaren én nog veel meer hightech? Of klinkt dit voor hem of haar als hemel op aarde? Dan is dit the place to be!

De unieke, wonderlijke World of Xperience
Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van onze toekomst. Bij BSO World of Xperience maken kinderen op een unieke manier kennis met de wonderlijke hightech wereld. Zij worden hierin ondersteund door pedagogische medewerkers en door échte game-, esports en creative tech professionals. Samen stimuleren zij uw kind in het ontwikkelen van zijn of haar talent.

Play is the highest form of research
Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Geldt dit ook voor digitaal spelen? Jazeker! Uit onderzoek van de UvA blijkt dat gamen je slimmer kan maken. Digitaal spelen heeft positieve invloeden op onder andere: doorzettingsvermogen, reactievermogen, probleemoplossend vermogen, geduld, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid. Uw kind leert spelenderwijs verschillende vaardigheden om in de toekomst te kunnen functioneren in een snel veranderende maatschappij. Hij of zij wordt klaargestoomd tot digital expert van de toekomst.

Spelen met een gezond mediamenu
Binnen BSO World of Xperience richten we ons op verantwoord digitaal spelen. Er gaat een inspirerende wereld open voor kinderen tijdens de activiteiten binnen de online én offline spelmogelijkheden. Hoe ziet een dag op de BSO World of Xperience er nu precies uit? Maak kennis met ons gezonde mediamenu:

Bij H20 aangekomen, verzamelen de kinderen zich in de groepsruimte en begint een korte dagstart. Samen bespreken we de mogelijkheden en geplande activiteiten. Iedere periode organiseren we toffe activiteiten die passen binnen een specifiek thema. Heeft uw kind zelf leuke ideeën? Bij BSO World of Xperience maken we graag samen een tof plan.

Daarna is het tijd om iets gezonds te eten en drinken in onze eigen juice bar! Rond 15.15 uur starten de eerste activiteiten, zoals bijvoorbeeld een Avatar maken, een inbraakalarm maken voor de koekjestrommel of spelen met technisch lego. Vanaf 17.00 uur mogen de kinderen zelf invulling geven aan de resterende tijd. De pedagogisch medewerkers zijn beschikbaar en ondersteunen en begeleiden de kinderen waar nodig of wenselijk. De kinderen zullen buiten onze eigen ruimte altijd onder begeleiding door H20 lopen.

Tijdens ieder thema organiseren we ook toffe workshops en activiteiten binnen H20 waar we gebruik maken van de verschillende te gekke faciliteiten binnen de campus zoals:

  • Augmented reality of virtual reality
   Uw kind ervaart augmented reality (AR) en virtual reality (VR) zoals hij of zij nog nooit eerder heeft gedaan. Bij AR wordt een digitaal element toegevoegd aan de omgeving (denk bijvoorbeeld aan Pokemon Go). Bij VR ervaar je een compleet nieuwe wereld om je heen door het gebruik van een VR-bril. Hoe tof: in H20 hebben ze de laatste technologie op het gebied van VR!
  • Sporten en bewegen doen we via de Esport Wall, virtual reality en buiten op de ruime buitenplaats
   De Esports Wall is de ultieme combinatie tussen fysiek sporten en (interactief) gamen. Samen of alleen,  wat een beleving! Ook spelen we buiten op de ruime buitenspeelplaats.
  • Gaming Club
   In de Gaming Club kan uw kind zijn gaming skills verbeteren. Uw kind wordt op verschillende manieren uitgedaagd en kan zijn talent echt ontwikkelen.
  • Creative tech
   Uw kind leert van alles over slimme technologie. Hier leren ze technische kennis en vaardigheden zoals bijvoorbeeld programmeren en een meesterwerk tekenen in 3D.

Mediaopvoeding: doe mee en maak het bespreekbaar!

Begrijpt u als ouder soms he-le-maal niets van uw gamende kind? U bent absoluut niet de enige. We begrijpen dat het een ver-van-mijn-bedshow kan zijn. Wij vinden het belangrijk om gamen en opvoeden bespreekbaar te maken. Niet alleen tussen ouders onderling of met professionals, maar ook met de kinderen. Op de BSO World of Xperience praten we veel met de kinderen over het gebruik van media, over mediawijsheid en we bieden ze een veilige (digitale) omgeving. Uiteraard spelen we ook mee! Maar welke rol speelt het gamegedrag van uw kind thuis? Hoe vindt u een gezonde balans tussen de online en offline wereld? Wij zijn er ook voor u! Daarom organiseren we speciale informatiebijeenkomsten en webinars en gaan we hierover in gesprek.

Kinderen uit heel Purmerend en Zuidoostbeemster zijn welkom!

Bij BSO World of Xperience vangen wij met alle plezier kinderen op uit heel Purmerend en Zuidoostbeemster.

Vervoer naar H20

Vooralsnog halen we alleen bij BSO de Zuidpool de kinderen op met onze eigen bus. Dit gaat om de volgende basisscholen:

 • Delta
 • Pierement
 • Vlieger
 • Baken
 • Koempoelan
 • Oeboentoe
 • Kawama
 • Plankier
 • Weidevogels
 • Nieuwe Wereld
 • Parelhof
 • Montessori

Zit uw kind op een andere basisschool? Ook dan kunnen wij uw kind opvangen en kan het op eigen gelegenheid naar ons toe komen of gebracht worden.

Praktische informatie

 • BSO World of Xperience is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 18.30 uur.
 • Vervoer naar de locatie is vooralsnog alleen beschikbaar vanaf BSO de Zuidpool.
 • Het is mogelijk om deze opvang te combineren met één van onze andere locaties. Heeft u bijvoorbeeld opvang nodig op maandag en woensdag? Dan kan uw kind op maandag naar BSO World of Xperience en woensdag bijvoorbeeld naar één van onze andere BSO’s. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via telefoonnummer 0299 – 46 10 11 en via e-mailadres planning@kinderopvangpurmerend.nl
 • Deze locatie biedt geen voorschoolse opvang

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor BSO World of Xperience!