Peuterspeelzaal 't Boemeltje

Spelen, knutselen, zingen: bij peuterspeelzaal 't Boemeltje is altijd wat te doen!

Peuterspeelzaal ’t Boemeltje is gevestigd in Kindcentrum Willem Eggert in Purmerend Centrum. In het pand bevindt zich ook buitenschoolse opvang Willem Eggert.

Om kinderen een gevoel van veiligheid te geven, ziet elke dag er in de basis hetzelfde uit. Na de inloop, waarbij ouders nog even gezellig met hun kind kunnen spelen of met de andere ouders kunnen kletsen, gaan we gezellig in de kring zitten. We zingen liedjes, praten gezellig met elkaar en we eten lekker een stukje fruit.

Eten en drinken doen we samen. Dat is gezellig en leerzaam. Spelen doen we in het lokaal of in de gang. In de poppenhoek, puzzelen, kleien. Er is genoeg te doen. Ook knutselen is een favoriete bezigheid. Er zijn al vele prachtige kunstwerken gemaakt. Als het kan, spelen we buiten. Daar kun je lekker rennen, taarten bakken in de zandbak of rijden met de autootjes.

Samen met de kinderen van de Willem Eggert school hebben we regelmatig gezamenlijke activiteiten. We organiseren vijf activiteiten, waaruit de kinderen kunnen kiezen. Activiteiten zijn opgezet om de morele, sociaal- emotionele, lichamelijke of verstandelijke ontwikkeling te stimuleren. Dit noemen wij het ‘open deuren beleid’. Ouders weten vooraf welke activiteiten georganiseerd worden, want wij hangen wekelijks een overzichtje op het mededelingenbord.

Thema's
Bij ’t Boemeltje werken we met thema’s, die voortkomen uit het taalstimuleringsprogramma Uk & Puk. Door het gebruik van thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen, stimuleren wij de ontwikkeling. Het thema komt terug tijdens de dagopening in de kring, in creatieve activiteiten maar ook in de gezamenlijke activiteiten die we doen samen met het kinderdagverblijf. Alle ouders ontvangen bij de start van een thema een themanieuwsbrief. Hierin lezen ze welke liedjes wij zingen, welke boekjes wij lezen en welke andere activiteiten wij doen.