Peuterspeelzaal Watoto

Watoto is een peuterspeelzaal binnen Brede School de Kraal. Brede School de Kraal bestaat uit; openbare basisschool Oeboentoe, oecumenische school Kawama, buitenschoolse opvang Anansi en peuterspeelzaal Watoto. De partners werken onderling samen door middel van thema’s en feesten. Ook kunnen peuters op een speelse manier kennismaken met de basisschool. Watoto heeft 1 groep van 16 peuters.

De peuters komen op vaste dagdelen. Op maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag. Het is altijd een combinatie van een ochtend en een middag.

De peuters hebben op beide dagdelen een vaste pedagogisch medewerker en een vast dagritme. Het dagritme bestaat uit: gezellig samen in de kring zitten, samen fruit eten, een koekje eten en wat drinken. Liedjes zingen, boekjes lezen en ook spelletjes spelen doen we volop. De peuters zijn gek op knutselen. Door te verven, plakken, kleuren, knippen en kleien ontstaan de mooiste kunstwerken. Uiteraard is er voldoende tijd voor de kinderen om vrij te spelen in de klas, in de speelzaal of buiten.

We besteden veel aandacht aan de taalontwikkeling van de peuters. Zo bereiden we ze rustig voor op de overgang naar de basisschool.