Coronavirus: Tips en inspiratie voor leuke activiteiten in huis

Coronavirus: Tips en inspiratie voor leuke activiteiten in huis

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden wij allemaal uit onze routine gehaald. Veel ouder(s)/verzorger(s) gaan niet meer naar werk of werken thuis, activiteiten worden afgelast en kinderen gaan niet naar school en/of de opvang. Daardoor zitten jij en je kind(eren) waarschijnlijk meer aan huis gekluisterd dan normaal. Wij verzamelden leuke tips & ideeën om binnenshuis met kinderen te doen. Lees ze hieronder!

Online activiteiten van de bibliotheek
Voorlezen is natuurlijk een heerlijke bezigheid en heel goed voor de taalontwikkeling, maar niet altijd haalbaar als je zelf (thuis) aan het werk bent. Wist je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. Daarnaast heeft de bibliotheek voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek, Bereslim en SchoolTV. Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle voorleesfilmpjes!

Opa en oma
Kunnen jullie niet naar opa en oma? Vraag je kind(eren) om een leuke tekening te maken, schrijf er een leuke brief bij en stuur het op per post. Wie weet krijgen ze er snel één terug!

Pyjama-dag
Nu kan het: een pyjama-dag! Lekker met een mooi (voorlees)boek extra lang onder de dekens blijven liggen. Zit je ’s avonds nog in je pyjama? Ga dan kamperen in eigen huis: matrassen naast elkaar, zaklamp ernaast en zet eventueel buitengeluiden aan via Youtube of Spotify. Slaap lekker!

Pyjamadag-corona

Thematafel
Het is lente! Laat je kind alles van de lente verzamelen en uitstallen op de tafel. Maak er zo een mooie lentetafel van!

Ga op onderzoek in eigen tuin
Ga eens op onderzoek in je eigen tuin! Welke vogels hoor en/of zie je? Welke insecten kun je tussen de tuinplanten vinden? Of wellicht heeft een mol een gang gegraven en aarde omhoog gewerkt. Ga er eens lekker  struinenen schrijf op wat je ziet. Geef daarna al jullie waarnemingen door via de website van de Jaarrond Tuintelling!

Spurd – Online beweegtips
Spurd Purmerend heeft als passie om mensen in beweging te krijgen en te motiveren er een gezonde leefstijl op na te houden. Nu alle sportaccommodaties gesloten zijn, is het belangrijk om toch blijven te bewegen! De komende periode plaatst Spurd met de vakdocenten verschillende beweegtips online die je enkele opties bieden om thuis te bewegen!

Maak een speelhuis
Jonge en oudere kinderen hebben urenlang speelplezier met een kartonnen doos. Hiervan is op een eenvoudige manier een speelhuis te maken! Natuurlijk hebben jonge kinderen hulp nodig om ramen en deuren te ‘zagen’. Extra leuk; laat de kinderen die oud genoeg zijn de rol van bouwvakker spelen door een kinderzaag te gebruiken.