Het Druppeltje

‘Ben jij Diego? Dan ben ik Dora. Ik wil deze jurk aan.’ Veel kinderen verkleden zich graag. ‘En dan ben ik de prinses.’ Al snel heeft een groepje peuters een prachtig verhaal verzonnen en ze spelen dit verhaal vol overgave na in de gekozen verkleedkleren. Vriendjes maken gaat snel op de peuteropvang.

Welkom bij peuteropvang het Druppeltje! Wij zijn gevestigd in Purmer-Zuid, in hetzelfde gebouw als basisschool De Delta. Wij bieden een veilige, gezellige en leerzame aanloop naar de basisschool. Komt uw peuter ook bij ons kunstwerken maken en toneelstukjes opvoeren samen met de andere kinderen?

Woordenschat vergroten

Om de woordenschat van de peuters te vergroten en meer te leren over hun omgeving, werken we met aansprekende thema’s. Elk jaar werken we samen met De Delta aan een thema. Dit is voor de peuters een extra leuke periode, met de gezamenlijke afsluiting als absoluut hoogtepunt.

Lekker buiten spelen

We spelen veel buiten want dat is leuk en gezond voor ieder kind. Samen rennen, stampen in de regenplassen en spelen met rode herfstblaadjes, de kinderen vinden het prachtig. Vriendjes maken gaat snel en doordat er steeds twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep staan, bouwen ze ook met hen een goede vertrouwensband op.

Zelfverzekerd naar de basisschool

Wij werken optimaal samen met de leerkrachten van de onderbouw. Uw peuter komt als snel in contact met de leerkrachten en kinderen van de basisschool. Dat verkleint de ‘grote’ stap naar het basisonderwijs.  Kleuters en peuters gaan gezellig bij elkaar op bezoek, spelen met elkaar en raken vertrouwd met elkaar en de omgeving.

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Peuteropvang Het Druppeltje.

 

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties