Wat krijg je van ons?

 • Het tarief is inclusief flesvoeding, fruit, lunch en gezonde tussendoortjes. Dit geldt
  ook voor bijvoorbeeld luiers, flessen en slaapzakken. Zo komt je kleine niets te kort.
 • Onze Pedagogisch Medewerkers bedenken elke dag de leukste activiteiten om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Altijd in een veilige en uitdagende omgeving.
 • We zijn er voor jou als ouder. Heb je vragen over de opvoeding of ontwikkeling van
  je kind? We denken graag met je mee!

Kinderopvangtoeslag

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Op de website van de Belastingdienst staat of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen. Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Rekentool kinderopvang: bereken je kosten

Kinderopvang Purmerend biedt flexibele opvang. Dit betekent dat wij verschillende pakketten hebben. Zo kun je zelf kiezen welke hoeveelheid uren het beste past bij jouw situatie.

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub….


Kom je er nog niet uit?

Met onze rekentool kun je jouw kosten berekenen. Ook vind je hierin meer informatie over onze verschillende producten.

Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw kinderdagverblijf met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

 

 

Kinderopvang Purmerend biedt flexibele opvang aan. Dit betekent dat je zelf kiest welk urenpakket het beste bij jouw situatie past. Je kunt 10,5, 11 of 11,5 uur opvang per dag afnemen.

Je sluit altijd een contract voor 52 weken af. Dit houdt in dat we opvang bieden tijdens reguliere schoolweken én tijdens schoolvakanties en studiedagen. Alleen kinderdagverblijf Robbedoes Warder biedt ook 40 weken aan. Je kind krijgt dan opvang tijdens de reguliere schoolweken en niet tijdens schoolvakanties en studiedagen.

Benieuwd naar de urenpakketten en tarieven van jouw opvanglocatie? Zoek je locatie en bekijk de tarieven op de locatiepagina.

Voor de peuteropvang werken we niet met uren, maar met dagdelen. Je kind gaat één of meerdere dagdelen per week naar de opvang. Dit zijn vaste combinaties van dagen (wisselend per locaties), zodat je kind steeds dezelfde kinderen om zich heen heeft.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Eén ochtend per week.
 • Twee ochtenden per week.
 • Een ochtend en een middag per week.
 • Op verzoek kun je meer dan twee dagdelen per week afnemen.

Benieuwd naar de pakketten en tarieven van jouw opvanglocatie? Zoek je locatie en bekijk de tarieven op de locatiepagina.

Bij Kinderopvang Purmerend bieden we voorschoolse en naschoolse opvang aan. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende urenpakketten:

 • 40 weken: op de contractdag(en) krijgt je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Tijdens schoolvakanties en studiedagen krijgt je kind geen opvang.
 • 52 weken: op de contractdag(en) krijg je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Ook krijgt je kind opvang als deze contractdag(en) in de schoolvakanties en op studiedagen vallen.
 • Vakantieopvang: dit kun je afnemen als los product of in combinatie met een pakket van 40 of 52 weken. Vakantieopvang zet je in als opvangdag van 11 uur op een studiedag en in de schoolvakanties. Je kunt kiezen voor 10, 20 of 30 dagen per kalenderjaar.

Benieuwd naar de urenpakketten en tarieven van jouw opvanglocatie? Zoek je locatie en bekijk de tarieven op de locatiepagina.

Vakantieopvang kun je afnemen als los product of in combinatie met een pakket van 40 of 52 weken. Vakantieopvang zet je in als opvangdag van 11 uur op een studiedag en in de schoolvakanties. Je kunt kiezen voor 10, 20 of 30 dagen per kalenderjaar.

Benieuwd naar de urenpakketten en tarieven van jouw opvanglocatie? Zoek je locatie en bekijk de tarieven op de locatiepagina.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Als jij en/of je partner niet werkt, kun je recht hebben op een subsidie van de Gemeente Purmerend. Dit geldt ook als je een eenoudergezin bent. Van ouders wordt dan een bijdrage gevraagd op basis van het gezinsinkomen.

Bekijk hieronder in de tabel wat de ouderbijdrage per uur is voor 2024.

Bekijk je deze tabel op je mobiele telefoon? Draai dan je scherm om de tabel volledig te zien.

 

Gezamenlijk toetsingsinkomen gezin 2024 in € Ouderbijdrage 1e kind (€) Ouderbijdrage 2e kind .e.v. (€)
Lager dan 27.750* Gratis Gratis
27.751 – 34.357 0,48 0,42
34.358 – 47.278 1,04 0,52
47.279 – 64.305 1,63 0,54
64.306 – 92.433 2,83 0,79
92.434 – 128.088 4,82 1,24
128.089 en hoger 6,40 2,31

Ja. Met een indicatie voor VVE kan je kind 16 uur per week naar de peuteropvang. Je betaalt dan 8 uur zelf. De gemeente vergoedt de andere 8 uur.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.