Kinderdagverblijf

Een liefdevolle omgeving waar je kind de eerste stapjes zet.
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt

Kom binnen bij ons kinderdagverblijf

Als je de deur opent, voel je het meteen: wat een huiselijke sfeer! Warme kleuren, knusse speelhoeken en blije gezichtjes aan de eettafel. Op elk kinderdagverblijf bieden we deskundige opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het hechte pedagogische team zorgt ervoor dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Dag in, dag uit!

Veilige kinderopvang

Veiligheid staat bij onze kinderopvang op één. Wist je dat emotionele veiligheid zelfs de basisvoorwaarde is om te ontwikkelen? Als kind moet je je ook fysiek veilig voelen én kunnen vertrouwen op de mensen die voor je zorgen. Daarom besteden wij veel aandacht aan veilige ruimtes en scholing van onze Pedagogisch Medewerkers.

Eigen tempo

We stemmen elke activiteit af op de behoefte van je kind. Zo krijgt je kind alle ruimte om zich te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo. Altijd in een veilige en vertrouwde omgeving.

Gezonde voeding

Aan tafel! Elk middag eten we samen een verse warme maaltijd. Zien eten, doet eten. Ook fijn: je kind heeft al een gezonde maaltijd op als je hem ophaalt.

Babygroepen

We hebben speciale babygroepen voor de allerjongsten van 0-1 jaar. Baby’s volgen zoveel mogelijk het vaste ritme van thuis. Dit geeft je kindje een veilig en geborgen gevoel.

 

Samen op avontuur bij het kinderdagverblijf

Kinderen leren niet alleen van ons, maar ook van elkaar. Ze maken contact, doen elkaar na en spelen samen. Dit kan binnen in onze speelruimtes, maar ook in de tuin of samen naar het park. Elke dag gaan we naar buiten. Ook als het regent! Regenlaarzen aan en heerlijke stampen in de plassen. Alle ruimtes, zowel binnen als buiten, zijn afgestemd op de leeftijd.

Afstemming thuis en kinderopvang

Samen willen we het allerbeste voor je kind. Daarom vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met jou als ouder. Als je je kind wegbrengt en ophaalt, wisselen we altijd belangrijke informatie uit. Hoe heeft je zoon of dochter geslapen? Wat heeft het meegemaakt? Zo kunnen we inspelen op de behoefte van je kind. Ook zijn er oudergesprekken over de ontwikkeling van je zoon of dochter. En heb je tussendoor vragen? Stel ze gerust!

OuderApp: kijk mee met je kind

Nieuwsgierig wat je kind meemaakt op de opvang? Via de OuderApp sturen onze Pedagogisch Medewerkers foto’s en verhalen van je kind. Voor baby’s delen we ook het dagritme. Zo weet je precies wanneer je kind sliep en dronk. Wel zo fijn!

Download hieronder de app:

Veelgestelde vragen

Kinderopvang Purmerend heeft acht kinderdagverblijven. Vind nu jouw kinderdagverblijf met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Vul je postcode in.
  2. Kies voor kinderdagverblijf.
  3. Je ziet welke locatie het meest bij jou in de buurt is.

Heb je een opvanglocatie op het oog? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat leuk dat je je kind wilt inschrijven bij ons! Schrijf je kind in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Is de verwachte geboortedatum bekend? Dan kun je je kind direct bij ons inschrijven voor kinderopvang.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Daarom is het belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven.

Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw kinderdagverblijf met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Vragen over ons kinderdagverblijf?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We helpen je graag!