Buitenschoolse opvang

Doen wat je het leukst vindt, op een plek die voelt als thuis.
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt

Kom binnen bij onze buitenschoolse opvang

Welkom thuis! Welke BSO je ook binnenstap, je voelt het meteen: de huiselijke en warme sfeer. Een kast vol spellen, een meterslange treinbaan op de vloer en in de hoek een heerlijke plofbank. Onze Pedagogisch Medewerkers zorgen voor een goede balans tussen ontspanning én ontwikkeling. Koken in het kookcafé, sporten, knutselen? Je kind kiest! Op avontuur met vrienden, of juist even alleen. Bij onze BSO krijgt je kind alle ruimte om zichzelf te zijn.

Onze naschoolse opvang en voorschoolse opvang

Heb je ná schooltijd opvang nodig? Dan is je kind van harte welkom bij onze naschoolse opvang. Samen sluiten we de dag af, in een veilige en vertrouwde omgeving. Heb je juist vóór schooltijd opvang nodig? Ook dat kan! Een aantal locaties bieden voorschoolse opvang aan vanaf 7.00 uur. Je kind kan bij ons ontspannen de dag beginnen: rustig wakker worden en samen ontbijten. Daarna zorgen we ervoor dat je zoon of dochter op tijd in de klas zit. Zo start iedereen relaxt de dag!

Talentontwikkeling

Ook na schooltijd blijft je kind leren en groeien. We hebben bij onze BSO oog voor je kind en bieden de juiste uitdaging. Extra leuk: samen nieuwe talenten en interesses ontdekken!

Vervoer school en BSO

Is de buitenschoolse opvang niet bij de school? Dan brengen en halen wij je kind. Dit doen we als het kan lopend, of op sommige locaties met onze bus. Zo komt je kind altijd veilig aan!

Vakantieprogramma

Elke vakantie is het feest! Een workshop, voetbaltoernooi of uitje naar een dierentuin? Je kind beleeft een onvergetelijke tijd met onze speciale activiteiten.

School gesloten? BSO open!

Is de school gesloten tijdens de schoolvakantie of een studiedag? Dan zijn de deuren van onze buitenschoolse opvang de hele dag geopend. Met een contract voor 52 weken ben je altijd verzekerd van opvang tijdens de vakanties. Heb je een contract voor 52 weken en valt een studiedag van je kind op een van je contractdagen? Ook dan kan je kind bij ons terecht.

Afstemming thuis en kinderopvang

Samen willen we het allerbeste voor je kind. Daarom vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met jou als ouder. Als je je kind wegbrengt en ophaalt, wisselen we altijd belangrijke informatie uit. Hoe voelt je zoon of dochter zich? Wat heeft het meegemaakt? Hoe ouder je kind, hoe beter hij of zij dit zelf kan vertellen. Ook zijn er oudergesprekken over de ontwikkeling van je kind. En heb je tussendoor vragen? Stel ze gerust!

OuderApp: kijk mee met je kind

Nieuwsgierig wat je kind meemaakt op de opvang? Via de OuderApp sturen onze Pedagogisch Medewerkers foto’s en verhalen van je kind. Zo hoef je nooit een hoogtepunt te missen. Wel zo fijn!

Download hieronder de app:

Veelgestelde vragen

Buitenschoolse opvang (BSO) bestaat uit voorschoolse opvang en naschoolse opvang. Als je kind vóór schooltijd naar de BSO gaat, noemen we dit voorschoolse opvang. Gaat je kind ná schooltijd naar de BSO? Dan heet dit naschoolse opvang. Je kunt bij ons ook kiezen voor voorschoolse én naschoolse opvang.

Bij Kinderopvang Purmerend bieden we voorschoolse en naschoolse opvang aan. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende urenpakketten:

  • 40 weken: op de contractdag(en) krijgt je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Tijdens schoolvakanties en studiedagen krijgt je kind geen opvang.
  • 52 weken: op de contractdag(en) krijg je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Ook krijgt je kind opvang als deze contractdag(en) in de schoolvakanties en op studiedagen vallen.
  • Vakantieopvang: dit kun je afnemen als los product of in combinatie met een pakket van 40 of 52 weken. Vakantieopvang zet je in als opvangdag van 11 uur op een studiedag en in de schoolvakanties. Je kunt kiezen voor 10, 20 of 30 dagen per kalenderjaar.

Kinderopvang Purmerend heeft twintig BSO-locaties. Vind nu jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Vul je postcode in.
  2. Kies voor buitenschoolse opvang.
  3. Je ziet welke locatie het meest bij jou in de buurt is.

De openingstijden verschillen per locatie. Zoek jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina wat de openingstijden zijn. Goed om te weten: de buitenschoolse opvang is ook open tijdens de schoolvakantie.

Heb je een opvanglocatie op het oog? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat leuk dat je je kind wilt inschrijven bij ons! Schrijf je kind in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Vanaf de tweede verjaardag kun je je kind bij ons inschrijven voor buitenschoolse opvang.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Daarom is het belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven.

Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Vragen over onze buitenschoolse opvang?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We helpen je graag!