Peuteropvang

Samen op avontuur, klaar om de wereld te ontdekken.
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt

Kom binnen bij onze peuteropvang

“Zelluf doen!” Jas aantrekken, een boterham smeren of voor de eerste keer op het potje plassen. Er is zoveel te leren en te ontdekken. Daarom bieden we op elke peuteropvang een veilige en uitdagende omgeving, speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Van peuteropvang naar basisschool

Onze Pedagogisch Medewerkers creëren een ontspannen sfeer, waarin ruimte is voor plezier en nieuwe ervaringen. We spelen, eten, dansen, zingen, lezen en gaan buiten op avontuur. Samen verkennen we de wereld. Zo groeit je peuter spelenderwijs uit tot echte kleuter. Wist je dat we je kind zo goed mogelijk voorbereiden op de basisschool? Van samen opruimen en in de kring zitten tot op je beurt wachten. Op naar groep 1!

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Elk kind verdient een goede start op de bassischool. Daarom bieden we niet alleen reguliere peuteropvang aan, maar ook peuteropvang met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). VVE is een breed programma, waarmee we de ontwikkeling extra stimuleren. Hiermee willen we kinderen met een mogelijke (taal)achterstand voorbereiden op de basisschool. Bekijk hier onze VVE-locaties: Pioniertjes (VVE), Boterbloempje (VVE), Hiawatha (VVE) en Wheermolen (VVE).

Spelenderwijs leren

Peuters zijn heel leergierig. Ze stellen vragen, maken plannen en willen ervaren. Ze ontdekken emoties en maken hun eerste vriendjes. We bieden daarom een uitdagend dagprogramma.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Voorbereiding basisschool

We besteden aandacht aan zelfredzaamheid. Met spelletjes, verhalen en een bezoek aan school bereiden we je kind voor op groep 1. Zo maakt hij of zij een goede start!

Afstemming thuis en kinderopvang

Samen willen we het allerbeste voor je kind. Daarom vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met jou als ouder. Als je je kind wegbrengt en ophaalt, wisselen we altijd belangrijke informatie uit. Hoe voelt je zoon of dochter zich? Wat heeft het meegemaakt? Zo kunnen we inspelen op de behoefte van je kind. Ook zijn er oudergesprekken over de ontwikkeling van je zoon of dochter. En heb je tussendoor vragen? Stel ze gerust!

OuderApp: kijk mee met je kind

Nieuwsgierig wat je kind meemaakt op de opvang? Via de OuderApp sturen onze Pedagogisch Medewerkers foto’s en verhalen. Zo hoef je nooit een hoogtepunt te missen. Wel zo fijn!

Download hieronder de app:

Veelgestelde vragen

Kinderopvang Purmerend heeft twaalf peuteropvanglocaties. Vind nu jouw peuteropvang met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  • Stap 1: Vul je postcode in.
  • Stap 2: Kies voor peuteropvang.
  • Stap 3: Je ziet welke locatie het meest bij jou in de buurt is.

De openingstijden verschillen per locatie. Zoek jouw peuteropvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina wat de openingstijden zijn. Goed om te weten: de peuteropvang is gesloten tijdens de schoolvakanties van regio Noord-Nederland.

Heb je een opvanglocatie op het oog? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat leuk dat je je kind wilt inschrijven bij ons! Schrijf je kind in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Zodra je kind een half jaar oud is, kun je hem of haar inschrijven voor peuteropvang.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Daarom is het belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven.

Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Voor de peuteropvang werken we niet met uren, maar met dagdelen. Je kind bezoekt gaat één of meerdere dagdelen per week naar de opvang. Dit zijn vaste combinaties van dagen (wisselend per locaties), zodat je kind steeds dezelfde kinderen om zich heen heeft.
Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Eén ochtend per week.
  • Twee ochtenden per week.
  • Op verzoek kun je meer dan twee dagdelen per week afnemen.

Benieuwd naar de pakketten en tarieven van jouw opvanglocatie? Zoek je locatie en bekijk de tarieven op de locatiepagina.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw peuteropvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Vragen over onze peuteropvang?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We helpen je graag!