Werken bij Kinderopvang Purmerend

Hoi, wij zijn Stichting Kinderopvang Purmerend! Een hele mond vol, dus noem ons maar SKOP. We bestaan al 50 jaar, maar barsten van de ambitie. Samen met bijna 400 collega’s werken we elk dag aan één doel: een goede start bieden aan ieder kind.

Wie bij ons werkt, maakt de wereld een beetje mooier. Voor kinderen, hun ouders en familie. Dankzij jou leren kinderen vaardigheden waar ze de rest van hun leven voordeel van hebben. En daar zijn we trots op. Daarom krijg je bij ons aandacht en waardering, mooie ontwikkelkansen én een goede balans tussen werk en privé.

Blij dat je er bent!

Zelfontwikkeling en deskundig

Vakkennis dus! Jouw ontwikkeling staat bij ons voorop. We houden van uitdaging en zien overal kansen. Elke dag werken we samen aan een nóg betere kinderopvang.

Familiegevoel en hartelijk

Bij ons kun je zijn wie je bent. We zijn zorgzaam voor onze kinderen én voor elkaar. Je maakt deel uit van een enthousiaste club collega’s, vol goede sfeer.

Betrouwbaar

Je kunt op ons rekenen! Al 50 jaar zijn we een betrouwbare en stabiele werkgever. Wij geven je aandacht en waardering voor werk dat jou op het lijf geschreven is.

Onze parels van arbeidsvoorwaarden

Salaris

Wij werken volgens de Cao Kinderopvang. Voor een Pedagogisch Medewerker loopt het salaris op tot € 3.421,- per maand.

Eindejaarsuitkering

Over je salaris krijg je niet alleen 8% vakantiegeld, maar ook 3% eindejaarsuitkering. Yes, dat tikt lekker aan!

Vakantiedagen

Hoe beter de balans tussen werk en privé, hoe gelukkiger jij bent. Daarom krijg je bijna 6 weken verlof o.b.v. 36 uur.

Persoonlijke ontwikkeling

Volg bij ons interessante cursussen en opleidingen. Kies je voor de cursus Babyspecialist? Of groei je door naar Senior of Pedagogisch Coach?

Personeelskorting

Fijne extra’s voor jou als collega. Bespaar op de opvang van je kind, je nieuwe (elektrische) fiets, sportabonnement en zorgverzekering.

Feesten en uitjes

Zomer-BBQ, kerstfeest, teamuitjes: samen hangen we de slingers op. Met kerst en de Dag van de PM’er hoort daar ook een cadeau bij!

Plan een koffiemoment

Zoveel leuke vacatures! Kun je niet kiezen? Kom bij ons langs en deel je wensen. Samen gaan we in gesprek over jouw ideale droombaan. De koffie staat klaar!

Veelgestelde vragen

Er zijn veel diploma’s die kwalificeren voor de kinderopvang. Doe hier de diplomacheck kinderopvang. Kom je er niet helemaal uit? Gooi je twijfel overboord en neem contact met ons op. We kijken graag met je mee! Tip: er is ook een handig stappenplan waarmee je ontdekt of je in de kinderopvang mag werken.

Solliciteer je liever naar een andere functie in de kinderopvang, zoals op ons servicekantoor? Bekijk dan in de vacature welk diploma je nodig hebt.

Heb je (nog) geen kwalificerend diploma, maar wil je wel graag werken in de kinderopvang? Geen zorgen! Er zijn verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een mbo-certificaat, een BBL-opleiding of een EVC-traject waarmee je je kwalificeert voor de kinderopvang. Meer informatie vind je in de kwalificatie-eis van de Cao Kinderopvang. Ook is er een handig stappenplan om de juiste route naar een kwalificatie te bepalen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Volg je al een opleiding en wil je bij ons stage lopen? Leuk! We hebben regelmatig plek. Stuur ons e-mail voor meer informatie. Zoek je als hbo-student een bijbaan in de kinderopvang? Laat het weten via de mail of nog makkelijker: stuur ons een whatsapp!

Als Pedagogisch Medewerker kom je in schaal 6 van de Cao Kinderopvang. Het startsalaris is € 2.489,- en dit loopt op tot € 3.421,- op basis van 36 uur.

Wil je liever in een andere rol aan de slag? Bekijk dan onze vacatures. Of neem contact met ons op, zodat we samen jouw droombaan kunnen bespreken. We hebben bij Kinderopvang Purmerend verschillende functies en doorgroeimogelijkheden. Bekijk hier alle salarisschalen.

Bij ons kun je rekenen op een fijn salaris, een eindejaarsuitkering en verschillende opleidingsmogelijkheden. Maar er is meer:

 • Korting op kinderopvang van je kind bij Kinderopvang Purmerend.
 • Korting op je zorgverzekering: € 8,- netto voor de basisverzekering (t/m salarisschaal 6) en € 8,- netto voor de aanvullende verzekering.
 • Korting op je sportabonnement.
 • Korting op je nieuwe (elektrische) fiets met ons fietsplan.
 • Gezellige personeelsvereniging.
 • De leukste uitjes en bedrijfsfeesten.

Wij zijn een maatschappelijke kinderopvang. Dit betekent dat wij onze winst investeren in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot kinderopvang: dé plek waar kinderen elkaar ontmoeten, verschillende culturen ontdekken en nieuwe vaardigheden leren.
Iedereen verdient een gelijke kans. Daarom bieden wij onder andere peuteropvang, taalondersteuning, VVE (Vroege Voorschoolse Educatie) en peutergym aan. Hiervoor werken we samen met maatschappelijke partners, zoals de gemeente en scholen. Samen bereiken we meer dan alleen!

Bij Kinderopvang Purmerend kun je terecht voor:

 • Familiegevoel en hartelijkheid:
  We zijn blij dat je er bent! Bij ons kun je jezelf zijn. We zijn zorgzaam voor onze kinderen én voor elkaar. Wij vinden een goede sfeer heel belangrijk. Net als vertrouwen, vriendelijkheid en enthousiasme.
 • Deskundige organisatie en zelfontwikkeling:
  Vakkennis dus! Jouw persoonlijke en vakmatige ontwikkeling staat voorop. Wil je een cursus volgen? Of liever een opleiding? Bij ons krijg je de kans. Hierdoor word je steeds sterker en professioneler.
  We leren van en met elkaar. Elke dag werken we samen aan een nóg betere kinderopvang.
 • Betrouwbaarheid:
  Je kunt op ons rekenen. Al 50 jaar zijn we een betrouwbare en stabiele werkgever. Onze leidinggevenden hebben een luisterend oor. We geven je vertrouwen, waardering en verantwoordelijkheid. Want dat verdien je!

Onze kernwaarden zijn Zorgzaam, Enthousiast, Kwaliteitsbewust, Klantgericht en Ondernemend.
Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan leren we je graag kennen! Bekijk onze vacatures.

Zonder talent zijn we nergens. Daarom hebben we bij Kinderopvang Purmerend een Talentpool. Groot voordeel voor jou: je bepaalt grotendeels zelf waar én wanneer je werkt. Zo krijg je de kans om al onze opvanglocaties te ontdekken.

Als Talentpooler heb je geen vaste groep. Ook hoef je bepaalde taken, zoals mentorgesprekken, niet te doen. Hierdoor blijft er extra tijd over voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je ervaring opdoen binnen verschillende opvangsoorten? Of volg je liever een cursus of opleiding naast je werk? Waar je ook voor kiest: je collega’s ontvangen je met open armen. Blij dat je er bent!

 

Heb je nog een vraag?

Wil je meer weten over werken bij Kinderopvang Purmerend? Neem contact met ons op via de buttons hieronder. Of bel ons via 0299 – 46 10 11.