Partners Kinderopvang Purmerend

We doen het niet alleen! ‘It takes a village to raise a child’ is een bekende uitspraak en wat ons betreft nog steeds heel actueel. Ons doel is om elke dag de beste opvang te bieden. Dit kunnen we niet alleen, maar doen we samen met ons netwerk in Purmerend en daarbuiten.

Samenwerking onderwijs en Kinderopvang Purmerend

Onderwijs en kinderopvang spelen een grote rol in het dagelijks leven van kinderen. Daarom werken wij veel samen met het openbaar primair onderwijs (OPSPOOR) en confessioneel primair onderwijs (CPOW) in Purmerend. Veel van onze locaties vind je in basisscholen, waardoor we kunnen zorgen voor een doorgaande leerlijn. Binnen de integrale kindcentra (IKC’s) bieden we onderwijs én opvang onder één dak. Dit doen we samen, als één team.

Gemeentes en maatschappelijke kinderopvang

Kinderopvang Purmerend is een maatschappelijke kinderopvang. Daarom werken we samen met de gemeentes Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer en Wormerland aan verschillende maatschappelijke onderwerpen. Denk aan bijvoorbeeld peuteropvang. Ook organiseren we met Spurd en de gemeente Purmerend de gymles ‘Gast op gympies’. Van spelletjes tot parcours: onze peuters kunnen naar hartenlust klimmen, rollen en zwaaien. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod!

Madaga: gezonde maaltijd op kinderdagverblijf

Een vast dagritme met duidelijke eet- en slaapmomenten. Daar geloven wij in! Daarom eten we rond het middaguur samen met de oudere kinderen op het kinderdagverblijf een gezonde warme maaltijd. Deze maaltijden worden verzorgd door Madaga. Samen met een kinderdiëtist ontwikkelt Madaga afwisselende weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo bestaat elke maaltijd uit minimaal één portie groente. En dat is fijn voor de ouders: je kind heeft al een gezonde maaltijd op als je hem ophaalt!

Samenwerking Bibliotheek Waterland en Kinderopvang Purmerend

(Voor)lezen is goed voor de taalontwikkeling. Samen met de bibliotheek laten we kinderen daarom kennismaken met de wondere wereld van boeken. We bieden ouders de VoorleesExpress aan en we lenen boeken die passen bij onze thema’s. Ook bezoeken we af en toe samen met de kinderen de bibliotheek. Een ontzettend leuk én leerzaam uitje. Wist je dat de bibliotheek onze Pedagogisch Medewerkers zelfs bijschoolt over voorleestechnieken? Zo blijft ook onze kennis up-to-date!