Kindcentrum

Eén vaste plek waar je baby uitgroeit tot ontdekkende puber.
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt
Altijd een kinderopvang bij jou in de buurt

Kom binnen bij ons kindcentrum

“Dááág, tot vanmiddag!” Terwijl jij je baby uitzwaait, komt een andere ouder met haar peuter aangewandeld. En hoor je daar verderop een groepje tieners? Welkom bij ons kindcentrum! Een unieke plek voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Jong en oud, iedereen komt samen in één gebouw. Hier leren kinderen van én met elkaar. Dat doen ze in hun eigen lokaal, maar ook samen in de groepsruimtes.

Samenwerking kinderopvang en onderwijs
In het kindcentrum werken collega’s uit kinderopvang en onderwijs elke dag samen. We kennen je kind door en door, van baby tot puber. Zo kunnen we je kind optimaal begeleiden én uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor werken we met het onderwijs aan dezelfde thema’s. De lesstof sluit goed op elkaar aan. En ook als er iets te vieren valt, doen we dat samen!

Duidelijke ontwikkellijn

Pedagogisch Medewerkers en leerkrachten werken volop samen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke ontwikkellijn. Je kind krijgt op elke leeftijd de juiste uitdaging én begeleiding.

Alles onder één dak

Van baby tot puber: je kind verblijft bij ons altijd onder hetzelfde dak. We werken met een vast team, op één vertrouwde locatie. En dat geeft rust. Voor jou en je kind.

Soepele overgang

Hoera! Is je kind bijna 4 jaar? Dan maken we kennis met de basisschool en de juf of meester. Ook doen peuters vaak al samen activiteiten met groep 1/2.

Eén locatie, één team, één visie

In onze kindcentra werken Pedagogisch Medewerkers van Kinderopvang Purmerend samen met leerkrachten van OPSPOOR. Dit doen we op één locatie, met één vast team en vanuit één pedagogische visie. Zo ontstaat een veilige en vertrouwde plek voor je kind.

Ons aanbod stemmen we af op de leeftijd, maar ook op de wijk en buurt. We dragen bij aan de ontwikkeling van het jonge kind (0-7 jaar) en de brede talentontwikkeling van het schoolgaande kind (7-13 jaar). Van spelend leren naar ontdekkend leren. Dit bereiken we samen. Met het team, onze partners én jou als ouder.

De toekomst van het kindcentrum

Wij geloven in de kracht van het kindcentrum. Op dit moment maakt Kinderopvang Purmerend deel uit van drie kindcentra: Wheermolen, Willem Eggert en Het Parelhof. Een mooi begin, maar we dromen van meer. Daarom werken onze locaties De Vlindertuin, De Hooiberg en Lieveheersbeestje nu samen met OBS De Weidevogels aan een gloednieuw kindcentrum. We kunnen niet wachten tot we samen de deuren openen!

Afstemming thuis en kinderopvang

Samen willen we het allerbeste voor je kind. Daarom vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met jou als ouder. Als je je kind wegbrengt en ophaalt, doen we altijd een overdacht. Hoe voelt je zoon of dochter zich? Met wie heeft het gespeeld? Zo kunnen we inspelen op de behoefte van je kind. Ook zijn er oudergesprekken over de ontwikkeling van je kind. En heb je tussendoor vragen? Stel ze gerust!

OuderApp: kijk mee met je kind

Nieuwsgierig wat je kind meemaakt op de opvang? Via de OuderApp sturen onze Pedagogisch Medewerkers foto’s en verhalen van je kind. Voor baby’s delen we ook het dagritme. Zo weet je precies wanneer je kind sliep en dronk. Wel zo fijn!

Download hieronder de app:

Veelgestelde vragen

Een kindcentrum is een locatie waar kinderopvang en onderwijs intensief samenwerken. Dit betekent dat er één gebouw is met een kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang én basisschool. Je kind kan hier dus van 0 tot 13 jaar terecht. Op het kindcentrum werken we met één vast team, vanuit één pedagogische visie. Dit zorgt voor een soepele overgang van opvang naar basisschool.

Kinderopvang Purmerend maakt onderdeel uit van drie kindcentra: Wheermolen, Willem Eggert en Het Parelhof. Bekijk hieronder welke opvanglocaties je in deze kindcentra vindt:

Kindcentrum Wheermolen:

Kindcentrum Willem Eggert:

Kindcentrum Het Parelhof:

Vind nu jouw kindcentrum met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Vul je postcode in.
  2. Kies voor kindcentrum.
  3. Je ziet welke opvanglocatie het meest bij jou in de buurt is.

Heb je interesse in onze opvang (kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang) in een kindcentrum? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wil je een rondleiding plannen voor de basisschool van een van de kindcentra? Dan kan dit op de website van kindcentrum Wheermolen, kindcentrum Willem Eggert of kindcentrum Het Parelhof.

Wil je je kind inschrijven voor onze opvang (kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang) in een kindcentrum? Leuk! Schrijf je kind hier in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Let op: Wil je dat je kind uiteindelijk ook naar de basisschool van dit kindcentrum gaat? Vergeet dan niet om je kind in te schrijven bij deze basisschool. Dit kan op de websites van kindcentrum Wheermolen, kindcentrum Willem Eggert of kindcentrum Het Parelhof. Op deze websites staat ook vanaf welke leeftijd je je kind kunt inschrijven voor de basisschool. En of er een wachtlijst is.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind inschrijven voor een kindcentrum?
Wil je je kind inschrijven voor kinderopvang in kindcentrum Wheermolen? Bekijk dan hieronder vanaf welke leeftijd dit kan. Je kunt je kind vanaf de derde verjaardag inschrijven voor de basisschool.

Wil je je kind inschrijven voor kinderopvang in kindcentrum Willem Eggert? Bekijk dan hieronder vanaf welke leeftijd dit kan. Je kunt je kind vanaf de geboorte inschrijven voor de basisschool.

Wil je je kind inschrijven voor kinderopvang in kindcentrum Het Parelhof? Bekijk dan hieronder vanaf welke leeftijd dit kan. Je kunt je kind vanaf de derde verjaardag inschrijven voor de basisschool.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Het is daarom belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven. Goed om te weten: sommige opvangdagen zijn erg populair. Wil je meer kans maken op een plek? Geef dan tijdens de inschrijving meerdere opties voor dagen aan ons door.
Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Wil je je kind inschrijven voor de basisschool van een van de kindcentra? Ook dan kan er een wachtlijst zijn. Je kunt hierover meer lezen op de websites van kindcentrum Wheermolen, kindcentrum Willem Eggert of kindcentrum Het Parelhof.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw kinderopvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven of aanvragen. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Vragen over onze kindcentra?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We helpen je graag!