De Waterlelie

Het is lente en op peuteropvang de Waterlelie wordt er vandaag geknutseld. De knutseltafel ligt vol met wol, want de kinderen maken lammetjes. Wanneer de lammetjes af zijn, willen een paar peuters verder knutselen. De lammetjes moeten warm kunnen slapen vinden ze. En zo maken ze een huisje van hout. Aan het eind van de ochtend is het huis af; de hele kudde kan warm slapen.

Welkom bij peuteropvang de Waterlelie! Wij zijn gevestigd in de Gors, in één gebouw met Vrije School Waterland. Wij bieden een kleinschalige opvang met een warme en huiselijke sfeer. Hier kunnen kinderen zich in alle rust, vrijheid en vertrouwen ontwikkelen tot zelfbewuste jonge mensen. Wij werken optimaal samen met de school en werken vanuit dezelfde pedagogische visie. Uw peuter komt al snel in contact met de leerkrachten en kinderen van de basisschool. Vertrouwde gezichten in een vertrouwde omgeving verkleinen de ‘grote’ stap naar groep 1.

Spelen met natuurlijke materialen

Voor peuters is spelen een levensbehoefte. Door spel bootst hij/zij de wereld na, bijvoorbeeld in het speelhuis en de bouwhoek. Uw peuter kan bij ons vrijuit spelen met natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. En vooral met het meest uitdagende speelgoed: hun eigen fantasie.

Buiten is veel te ontdekken

Om kinderen een gevoel van veiligheid te geven, ziet elke dag er in de basis hetzelfde uit. We spelen ook veel buiten want dat is leuk en gezond voor ieder kind. Samen rennen, stampen in de regenplassen en spelen met rode herfstblaadjes, de kinderen vinden het prachtig. Wij willen de kinderen het ritme van het jaar laten ervaren in jaarfeesten en seizoenen. Dat is leuk en leerzaam!

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Peuteropvang De Waterlelie.