De locatie

De knutseltafel ligt vol met wol en ander materiaal. Vandaag maken we lammetjes. ‘Kijk eens hoe mooi mijn lammetje is’, roept Vince trots met zijn knutselwerk in zijn hand.

Je vindt Peuteropvang De Lotus in de openbare basisschool De Koempoelan.
We bieden een gezellige en veilige omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Stap voor stap ontdekt je peuter de wereld. Dit doen we door samen met leeftijdsgenoten te spelen, eten, dansen, zingen en knutselen!

Contactgegevens

Gangeslaan 59, 1448 BV Purmerend
Operationeel manager: Fred Voorthuijzen
LRK nummer: 193392914
Openingstijden
Maandag 8.30 – 12.30
Dinsdag 8.30 – 12.30
Woensdag 8.30 – 12.30
Donderdag 8.30 – 12.30
Vrijdag 8.30 – 12.30
Spelenderwijs ontdekken

Onze Pedagogisch Medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer. Je kind leert om samen te spelen en te delen. Ieder kind is uniek en krijgt de ruimte om zichzelf te zijn.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

Hoera! Is je kind bijna 4 jaar? Dan maken we kennis met de basisschool en de juf of meester. Ook doen peuters vaak al samen activiteiten met groep 1/2.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Een dag op Peuteropvang De Lotus

Om 8.30 uur: Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we hoe het gaat. Zijn er dingen die we moeten weten? Daarna is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. We gaan in de kring, zingen een liedje en bespreken de dag. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Rond 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruit. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt mag zelf zijn boterham smeren.

Om 12.30 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang De Lotus hebben we één groep.

Nee, wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland. Ook is er geen peuteropvang op onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en Tweede Pinksterdag
 • Eerste en Tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je op tijd bericht over deze datum.

Peuteropvang De Lotus is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Regelmatig komen ook de kleuters spelen met de peuters. Samen maken ze zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en rijden ze rond op verschillende soorten (loop)fietsen.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.