De locatie

‘Ben jij Olaf? Dan ben ik Elsa. Ik wil deze jurk aan.’ Veel kinderen verkleden zich graag. ‘En dan ben ik Ana.’ Al snel heeft een groepje peuters een prachtig verhaal verzonnen. Ze spelen de rollen vol overgave. Vriendjes maken gaat snel op de peuteropvang.’

Welkom bij Peuteropvang Het Druppeltje! Je vindt ons in basisschool De Delta Delfland in de Purmer-Zuid. We bieden een knusse en gezellige peuteropvang waar veel te beleven is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Komt je peuter bij ons kunstwerken maken, buitenspelen en toneelstukjes opvoeren?

Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken. Onze Pedagogisch Medewerkers stomen je peuter klaar voor de volgende fase: de basisschool!

Contactgegevens

Delfland 2, 1447 AV Purmerend
Operationeel manager: Fanny Wustenhoff
LRK nummer: 205236248
Openingstijden
Maandag 8.15 – 12.15
Dinsdag 8.15 – 12.15
Woensdag 8.15 – 12.15
Donderdag 8.15 – 12.15
Vrijdag 8.15 – 12.15
Spelenderwijs ontdekken

Onze Pedagogisch Medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer. Je kind leert om samen te spelen en te delen. Je zoon of dochter is uniek en krijgt de ruimte om zichzelf te zijn.

 

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

 

Soepele overgang

We werken nauw samen met basisschool De Delta. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Hoe ziet een dag op Peuteropvang Het Druppeltje eruit?

 • 8.15 uur: We openen de deuren om en heten de kinderen welkom. Samen met jou als ouder bespreken we kort hoe het gaat. Zijn er nog bijzonderheden of dingen waar we rekening mee kunnen houden? Dan is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. We gaan in de kring, zingen een liedje en bespreken de ochtend. Na de kring zijn alle speelhoeken geopend. Tijd voor vrij spel!
 • 09.15 uur: We gaan aan tafel voor het fruit. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.
 • 11.15 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt mag zelf zijn boterham smeren.
 • 12.00 uur/12.15 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken met jou als ouder kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Het Druppeltje hebben we één groepsruimte en drie groepen.

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland en onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

En voor een studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je tijdig bericht over deze datum.

 

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Ook maken we gebruik van het vernieuwde speelplein van de school. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en hebben we verschillende soorten (loop)fietsen.

Peuteropvang Het Druppeltje is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.