De locatie

‘Wie weet welke kleur die tulp is?’ vraagt onze Pedagogisch Medewerker. ‘Rood!!’ roepen de peuters in koor. Ze zitten in de kring en in het midden staan bloemen in allerlei kleuren: rode tulpen, roze hyacinten, blauwe druifjes en gele narcissen. Met bloemen is het extra leuk om kleuren te leren herkennen.’

Welkom bij Peuteropvang Eigenwijs! Je vindt ons in de Purmer-Zuid. Wij zitten in hetzelfde gebouw als openbare basisschool De Delta Beethoven. Een kleinschalige peuteropvang waar veel te beleven is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken. Samen met vriendjes!

Onze Pedagogisch Medewerkers stomen je peuter met liefde klaar voor de volgende fase:
groep 1! We besteden extra aandacht aan dingen “zelluf doen”. Zoals het oefenen van het aan- en uittrekken van de jas en schoenen. Een onbeschrijfelijk gevoel wanneer dit ook helemaal “zelluf” lukt. Die trotse gezichten. Van je kind en jou. Daar doen we het voor!

Contactgegevens

Beethovenstraat 62-64, 1447 RS Purmerend
Operationeel manager: Fanny Wustenhoff
LRK nummer: 220274010
Openingstijden
Maandag 8.30 – 14.00
Dinsdag 8.30 – 12.30
Woensdag 8.30 – 12.30
Donderdag 8.30 – 14.00
Vrijdag 8.30 – 12.30
Op deze locatie vind je ook
Spelenderwijs ontdekken

Onze Pedagogisch Medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer. Je kind leert om samen te spelen en te delen. Je zoon of dochter is uniek en krijgt de ruimte om zichzelf te zijn.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

We werken nauw samen met basisschool De Delta en onze BSO De Delta Beethoven. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Een dag op Peuteropvang Eigenwijs

Om 8.15 uur: We openen de deuren en heten je welkom! Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we kort hoe het gaat. Zijn er nog bijzonderheden of dingen waar we rekening mee kunnen houden? Dan is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. Zodra we compleet zijn, gaan we in de kring! We zingen een liedje en bespreken de ochtend. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Om 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruit. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Tijd voor vrij spel. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

 Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt, mag zelf zijn boterham smeren!

Om 12.30 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Eigenwijs hebben we één groep.

Nee, wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland. Ook is er geen peuteropvang op onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp  ontvang je op tijd bericht over deze datum.

Peuteropvang Eigenwijs is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Ook maken we gebruik van het vernieuwde speelplein van de school. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en rijden ze rond op verschillende soorten (loop)fietsen.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.