De locatie

Welkom bij Peuteropvang De Waterlelie. Je vindt ons in basisschool De Waterlandschool in de Gors. We bieden een kleinschalige en gezellige omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Wij zijn een antroposofische kinderopvang. De individuele ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal. Jouw kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Onze Pedagogisch Medewerkers stellen zich constant de vraag: wat heeft jouw kind van mij nodig om zich verder te ontwikkelen.

Ontwikkelen gaat het beste in een gezonde omgeving. Daarom zorgen we samen voor de natuur. Wij maken daarom milieubewuste en duurzame keuzes. Dit zie je terug in alles; van natuurlijk speelgoed tot biologisch eten. Stap voor stap leert je peuter zichzelf, onze prachtige wereld en leeftijdsgenoten kennen.

Contactgegevens

Reigersbek 2-4, 1441 SZ Purmerend
Operationeel manager: Kelsey van del Velde
LRK nummer: 236628707
Openingstijden
Maandag 8.45 – 12.45
Dinsdag 8.45 – 12.45
Woensdag Gesloten
Donderdag 8.45 – 12.45
Vrijdag 8.45 – 12.45
Duurzaam & biologisch

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de aarde. Wij maken daarom duurzame keuzes. Zoals natuurlijke (speel)materialen en eten vanuit de biologische-dynamische landbouw.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

Hoera! Is je kind bijna 4 jaar? Dan maken we kennis met de basisschool en de juf of meester. Ook doen peuters vaak al samen activiteiten met groep 1/2.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Een dag op Peuteropvang De Waterlelie

8.30 uur en heten de kinderen welkom. Samen met jou als ouder bespreken we kort hoe het gaat. Zijn er nog bijzonderheden of dingen waar we rekening mee kunnen houden? Dan is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. Zodra we compleet zijn, gaan we in de kring! We zingen een liedje en bespreken de ochtend. Na de kring is het tijd voor vrij spel met ons open-ended of montessori speelmaterialen. Dit speelgoed stimuleert de eigen fantasie.

Om 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruithapje. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, doen we een gezamenlijke activiteit. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch. Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt, mag zelf zijn boterham smeren!

Om 13.00 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang De Waterlelie hebben we één groep.

Nee, wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland. Ook is er geen peuteropvang op onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp  ontvang je op tijd bericht over deze datum.

Peuteropvang De Waterlelie is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en rijden ze rond op verschillende soorten (loop)fietsen. Ook binnen leven wij  met de natuur. We maken seizoenstafels en schenken veel aandacht aan de niet-materiële wereld.

Wij hechten veel waarde aan interactie met jou. We houden je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en ontwikkeling via de OuderApp. Zo mis je nooit een bijzonder moment van je kind!

Wat is de OuderApp?
We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.