We doen het niet alleen! ‘It takes a village to raise a child’ is een bekende uitspraak en wat ons betreft nog steeds heel actueel. Goede opvang bieden betekent voor ons samenwerken met ons netwerk in Purmerend en daarbuiten.

 

Onderwijs

OPSPOOR

Onderwijs en kinderopvang spelen samen een belangrijke rol in het dagelijks leven van kinderen. Wij werken intensief samen met het openbaar primair onderwijs (OPSPOOR) en confessioneel primair onderwijs (CPOW) in Purmerend. Veel van onze locaties zijn gevestigd in basisscholen en samen zorgen we voor doorgaande leerlijnen. Binnen de integrale kindcentra (IKC’s) werken we als één team aan het bieden van onderwijs en opvang.

 

Gemeente Purmerend, Edam-Volendam, Landsmeer en Wormerland

De gemeente is een belangrijke gesprekspartner bij verschillende maatschappelijke onderwerpen binnen onze stichting, zoals de peuteropvang.

 

Spurd Purmerend

Spurd weet als geen ander in Purmerend hoe we kinderen op een leuke manier laten bewegen. Beweging is goed voor de sociale en motorische ontwikkeling en bovenal ontzettend leuk. Spurd verzorgt gedurende het jaar sportactiviteiten en workshops op de locaties.

 

JOGG

Wij zijn onderdeel van het project Jongeren Op Gezond Gewicht. Samen met de andere partners in dit project stimuleren we spelenderwijs een gezonde leefwijze door het aanbieden van gezonde voeding en het drinken van water.

 

Madaga

We bieden een vast dagritme met duidelijke eet- een slaapmomenten. Rond het middaguur eten we gezamelijk met de oudere kinderen op het kinderdagverblijf een gezonde warme maaltijd. De maaltijden worden verzorgd door Madaga. Madaga kookt gezonde warme maaltijden speciaal voor de kinderopvang. Samen met een kinderdiëtist ontwikkelen zij gebalanceerde weekmenu’s die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Bovendien bevat iedere maaltijd minimaal één portie groente.

 

Bibliotheek Waterland

(Voor)lezen is goed voor de taalontwikkeling van onze kinderen. Samen met de bibliotheek laten we kinderen kennismaken met de wondere wereld van boeken. We bieden ouders de Voorleesexpress aan, we lenen boeken die passen bij onze thema’s en incidenteel bezoeken de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers de bibliotheek. Onze pedagogisch medewerkers worden door de bibliotheek bijgeschoold over voorleestechnieken.

 

Wherelant

Kunst en cultuur stimuleert het creatief denken van kinderen. Wij bieden samen met cultuurhuis Wherelant regelmatig creatieve workshops aan voor peuters en kinderen op de buitenschoolse opvang.

 

Overige partners

Naast genoemde partners werken wij graag (incidenteel) samen met andere professionals binnen ons werkveld. Samen staan we voor goede en professionele opvang.

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties