Tips voor de voorjaarsvakantie

Tips voor de voorjaarsvakantie

Joepie, het is voorjaarsvakantie! En daarom delen we graag wat leuke tips ter inspiratie om je kinderen thuis te vermaken. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen te ondernemen als je gewoon lekker thuis blijft.

1. Maak je eigen kwartet
Een standaardkwartet is soms een beetje saai. Maak daarom je eigen kwartet dat je kunt maken zoals je zelf wilt. Zo ga je te werk:

  • Verzin een ongeveer tien leuke rubrieken voor het kwartet. Bijvoorbeeld je lievelingseten, huisdier(en) of favoriete voetbalclub.
  • Per rubriek maak je vier kaartjes die daarbij passen. Je kunt ze vol foto’s, woorden en herinneringen stoppen. Geen foto’s? Tekeningen, knipsels; alles kan!
  • Maak achterkanten voor de kwartetkaartjes die allemaal hetzelfde zijn. Er hoeft niks op te staan, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook stempelen.
  • Plak de achterkanten en de kaartjes op elkaar
  • Plastificeer de setjes door de vier kaartjes in een lamineerhoes te doen en door een lamineerapparaat te halen.
  • Snijd de kaartjes weer los en doe het spel in een doosje.

2. Koken
Lekker samen koken! Wat is er nu leuker dan dat? En wil je kinderen helemaal blij hebben? Vraag dan wat ze graag willen eten in de voorjaarsvakantie en laat ze hier op verheugen. Leuker nog, laat ze helpen en/of leer ze hoe ze zelf hun lievelingseten kunnen maken.

3. Picknicken
Pak je picknickmand maar in! We gaan binnen picknicken. Zet de meubels aan de kant, leg een kleedje op de grond en laat de zelfgemaakte hapjes en drankjes maar komen.

4. Maak je eigen musical
Laat de kinderen een musical of optreden bedenken en oefenen en daarna uitvoeren voor jullie. Verkleden, zingen, dansen; alles is toegestaan!

Speciaal vakantieprogramma op de BSO

Als werkende ouder kan het een hele klus zijn: kinderopvang regelen tijdens de schoolvakanties. Jouw werk gaat gewoon door en meestal heb je niet genoeg vrije dagen om de hele vakantie thuis te blijven. Gelukkig biedt Kinderopvang Purmerend de oplossing: Opvang tijdens de vakantie bij onze BSO’s. Tijdens deze dagen bieden onze pedagogisch medewerkers een speciaal programma met afwisselende, spannende en uitdagende activiteiten. Gelegenheid om hiervan bij te komen is er natuurlijk ook. Zo weet je zeker dat je kind een geslaagde vakantie heeft!