De Pioniertjes (VVE)

Onze pedagogisch medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer waarin kinderen gewend raken om in een groep te spelen. Klussen in de bouwhoek, met poppen spelen in de huishoek, lekker rustig een boekje lezen in de leeshoek, het kan allemaal! Met veel plezier, liefde en aandacht bereiden we uw peuter voor op de basisschool.

Welkom bij de Pioniertjes! Wij zijn gevestigd in Purmer-Noord aan het Hoefsmidhof, samen met buitenschoolse opvang de Achthoek. Wij hebben veel aandacht besteed aan de inrichting van de ruimte. Verschillende speelhoeken zorgen voor optimale spel- en leeromstandigheden. Zo hebben we een huishoek, bouwhoek, wisselhoek (themahoek), leeshoek en een vertel-, puzzel- en kleitafel. Uw kind kan hier actief spelen afwisselen met rustmomenten in een ontspannen omgeving.

Aansprekende thema’s met educatieprogramma Uk & Puk

Bij de Pioniertjes werken we met thema’s die voortkomen uit het vroeg- en voorschoolse educatieprogramma Uk & Puk. De eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden komen allemaal aan bod. Om de ontwikkeling te stimuleren, sluiten de thema’s aan bij de leefwereld van de kinderen. Het thema komt terug tijdens de dagopening in de kring en in de activiteiten.

Zelfverzekerd naar de basisschool

Wij hebben een actieve samenwerking met basisschool de Toermalijn. Uw peuter komt als snel in contact met de leerkrachten en kinderen van de basisschool. We gaan bij elkaar op bezoek en werken elk jaar samen aan een thema. Dat verkleint de ‘grote’ stap naar het basisonderwijs.

Persoonlijk contact

Een goed contact tussen ouders en pedagogisch medewerker vinden wij ook heel belangrijk. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkeling van uw kind en vinden het leuk als af en toe betrokken bent bij een activiteit.

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Peuteropvang Pioniertjes.

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties