De locatie

‘Welke kleur is de zon?’ vraagt onze Pedagogisch Medewerker. ‘Geel!’ klinkt het al snel vanuit de groep. ‘Jullie mogen allemaal een gele zon schilderen.’ Er klinkt een luid gejuich. De peuters trekken een verfschort aan en gaan druk aan de slag met de verf. Met vingers, kwasten en andere (stempel)materialen. Ze maken prachtige kunstwerken die in de klas mogen hangen.

Welkom bij Peuteropvang Hiawatha! Je vindt ons naast basisschool de Nieuwe Wereld in de Weidevenne. Een knusse peuteropvang waar veel te beleven is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Je zoon of dochter gaat op avontuur in de bouwhoek, huishoek, buitenspeelplein en de gymzaal tegenover ons gebouw. Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken met vriendjes en vriendinnetjes. Samen stomen we je peuter klaar voor de volgende stap: de basisschool!

Contactgegevens

Yellowstone 9, 1448 XW Purmerend
Operationeel manager: Fanny Wustenhoff
LRK nummer: 119708383
Openingstijden
Maandag 8.30 – 13.50
Dinsdag 8.30 – 13.50
Woensdag 8.30 – 13.50
Donderdag 8.30 – 13.50
Vrijdag 8.30 – 13.50
Op deze locatie vind je ook
Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft je kind moeite met taal? Wij bieden een speciaal programma om je kind extra te stimuleren. Elk kind verdient een goede start op de basisschool.

 

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

We werken nauw samen met basisschool De Nieuwe Wereld en onze BSO De Blokhut. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Hoe ziet een dag op Peuteropvang Hiawatha eruit?

Om 8.30 uur: Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we hoe het gaat. Zijn er dingen die we moeten weten? Daarna is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. We gaan in de kring, zingen een liedje en bespreken de dag. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Rond 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruit. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt mag zelf zijn boterham smeren.

Om 13.50 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag.

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Hiawatha hebben we één groep.

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland en onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

En voor een studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je tijdig bericht over deze datum.

 

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en hebben we verschillende soorten (loop)fietsen.

Peuteropvang Hiawatha is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.