De locatie

‘Heel goed, spring maar mee. En nu maken we ons heel groot. Zo groot als je maar kan. En nu maken we ons juist heel klein. Zo klein als een muis. Ik zie hier allemaal muisjes. Goed zo!’ Tijdens de peutergymles doen alle kinderen enthousiast mee. Bewegen is leuk en goed voor iedereen!

Welkom bij Peuteropvang Watoto. Je vindt ons in de Brede School De Kraal in de Weidevenne. Een gezellige en ruime peuteropvang waar veel te beleven is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Je peuter kijkt zijn ogen uit! Klussen in de stoere bouwhoek. Poppen en knuffels verzorgen in de huishoek. Buiten ravotten in de zandbak. Spelletjes spelen in de gymzaal.
Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken. Samen met vriendjes!

Contactgegevens

Zambezilaan 278, 1448 PN Purmerend
Operationeel manager: Kim Oude Groote Beverborg
LRK nummer: 169294298
Openingstijden
Maandag 8.30 – 12.30
Dinsdag 8.30 – 12.30
Woensdag Gesloten
Donderdag 8.30 – 12.30
Vrijdag 8.30 – 12.30
Op deze locatie vind je ook
Spelenderwijs ontdekken

Onze Pedagogisch Medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer. Je zoon of dochter is uniek en krijgt de ruimte om zichzelf te zijn.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

We werken nauw samen met basisschool Oeboentoe, oecumenische basisschool Kawama en onze BSO Anansi. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Hoe ziet een dag op Peuteropvang Watoto eruit?

Om 8.30 uur: Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we hoe het gaat. Zijn er dingen die we moeten weten? Daarna is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. We gaan in de kring, zingen een liedje en bespreken de dag. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Rond 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruit. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt mag zelf zijn boterham smeren.

Om 12.30 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

 

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Watoto hebben we één groep.

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland en onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

En voor een studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je tijdig bericht over deze datum.

 

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Ook maken we gebruik van het speelplein van de school. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en hebben we verschillende soorten (loop)fietsen.

Peuteropvang Watoto is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.