Begin 2023 openden de deuren van het gloednieuwe Kindcentrum Wheermolen. In dit Kindcentrum bieden we opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij vroegen onze Operationeel Manager Anouk van Wheermolen hoe zij de opening én de eerste maanden van dit Kindcentrum heeft ervaren!

“Het waren intensieve maanden. We moesten echt onze weg vinden. Alles was nieuw: de locatie, de ruimtes en de materialen. Een groot voordeel: bijna ons hele team van de oude locatie met daarin KDV de Speelplaneet, POV de Speelmolen en BSO de Sterrenplukkers is meeverhuisd  naar het Kindcentrum. Dat is fijn voor ons als collega’s, maar zeker ook voor de kinderen. Zij zagen nog steeds de vertrouwde gezichten waardoor zij gelukkig heel snel gewend waren. Nu begint ook alles voor ons te landen.

Mijn doel is om altijd alles eruit te halen wat erin zit. Ik wil iedere dag blije kinderen en blije ouders zien. Daarom ben ik ook dit vak gaan doen. Ik ben afgestudeerd Pedagoog. Een Pedagoog met focus op de kwaliteit, maar ook talentontwikkeling van zowel kinderen als medewerkers.

In 2021 was ik Senior Pedagogisch Medewerker. Ik werd toen gevraagd of ik mijn toenmalige Operationeel Manager wilde vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Dat is goed bevallen en ik mocht in deze functie blijven. Het hielp heel erg mee dat de locatie en het team op orde waren; een stabiel team dat uitdagingen graag aangaat. Zo kon ik deze nieuwe functie op een rustige manier helemaal eigen maken. Nu zijn we met de locatie verhuisd en ben ik verantwoordelijk voor de opvang binnen het Kindcentrum.

De samenwerking met OPSPOOR biedt veel nieuwe kansen. Ik leer de collega’s steeds beter kennen. Nu is het tijd om de kwaliteiten van onderwijs en opvang te bundelen en te onderzoeken waar we elkaar kunnen vinden. We zitten in de startende fase en ik wil optimale kwaliteit nastreven. Dat kan ik niet alleen, dit doen we samen. Onze focus voor de toekomst is een gezamenlijke visie neerzetten om het allerbeste te bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar, onder één dak. Ik kijk uit naar de toekomst!”

Wil je ook werken bij een Kindcentrum of één van onze andere opvanglocaties? Kom aan boord bij dé maatschappelijke kinderopvang van Waterland! Bekijk onze vacatures!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!