De Zuidpool

‘De soep is klaar!’ Na een middagje koken, willen de kinderen een frisse neus halen. Het is een koude winterdag, maar met de hele groep zitten we gezellig bij het warme kampvuur. We warmen de zelfgemaakte soep boven het vuur op. ‘Wie wil een tweede kommetje soep?’ Iedereen steekt zijn/haar vinger in de lucht. Gelukkig hebben de kinderen veel gemaakt.

Welkom bij BSO de Zuidpool! Wij zijn gevestigd in wijkcentrum de Zuidpool aan de Driegang in Purmer-Zuid. Onze enthousiaste pedagogische medewerkers organiseren zowel binnen als buiten veel activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld knutselen, spelletjes spelen, koken (onder begeleiding) of juist lekker rustig lezen.

Buiten spelen

In het enorme park dat aan onze BSO grenst, genieten we dagelijks. We voetballen in het gras, knutselen met de herfstblaadjes en spelen verstoppertje.

Activiteiten in verschillende thema’s

Wij werken met thema’s en organiseren verschillende activiteiten en spelletjes rondom het thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Zo leren kinderen leren nieuwe dingen én ze mogen ook eigen ideeën inbrengen. Na school gaan de kinderen eerst rustig iets eten en drinken. Dit vindt altijd plaats met dezelfde groep en pedagogisch medewerker aan een eigen tafel. Na het eet- en drinkmoment zijn de kinderen vrij om in een van de ruimtes mee te doen met een activiteit. Ze kunnen zelf kiezen waar ze heen gaan, onder toezicht van de pedagogisch medewerkers. Dit noemen wij het opendeurenbeleid. Dit beleid is vanaf ongeveer 5-6 jaar, maar is ook afhankelijk van uw kind en zijn/haar wensen. Op de Zuidpool zitten de jongste kinderen in een puppygroep. We bieden deze kinderen activiteiten die passen bij de leeftijd van deze kinderen.

BSO voor verschillende basisscholen

Bij BSO de Zuidpool vangen wij met plezier kinderen op van:

  • Montessori Onderwijs Purmerend
  • Oecumenische basisschool Het Baken
  • Openbare basisschool De Delta
  • Oecumenische basisschool De Vlieger

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor BSO De Zuidpool.

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties