De Vlindertuin

In de huiselijke ruimte van de Vlindertuin proberen twee baby’s op de speelkleden te kruipen. Ze kijken bij elkaar af en lachen erom. Ook op deze hele jonge leeftijd gaat leren spelenderwijs. Deze twee baby’s zijn nu al maatjes. De pedagogisch medewerker legt een speeltje steeds iets verder en al snel zijn de eerste kruipbewegingen zijn gemaakt!

Welkom bij de Vlindertuin! Het kinderdagverblijf is een onderdeel van Brede School de Weide, waarin ook buitenschoolse opvang de Hooiberg en peuteropvang het Lieveheersbeestje zijn gehuisvest. Op de Vlindertuin werkt een vakkundig team dat zorgt voor een warme en huiselijke sfeer waarin uw kind zich op zijn/haar gemak voelt.

Vast ritme en warme maaltijden

Er zijn drie groepen met kinderen van 0-4 jaar. We bieden een vast dagritme met duidelijke eet- een slaapmomenten. Baby’s volgen zoveel mogelijk het ritme dat ze thuis gewend zijn. Rond het middaguur eten wij met de oudere kinderen gezamenlijk een gezonde warme maaltijd. Elke week hebben we een ander menu met diverse groenten, afgestemd op de smaak van kleine kinderen. Zo maken zij kennis met verschillende smaken en zien eten doet eten!

Buiten spelen

We spelen graag buiten, dat is leuk en gezond voor ieder kind. Lekker rennen, spelen en springen in onze tuin. Deze tuin biedt veel speel-en ontdekmogelijkheden zodat ieder kind lekker kan ravotten.

Extra aandacht voor taalontwikkeling

We werken met het programma Uk en Puk, voor voor- en vroegschoolse educatie. Zo werken we aan de taalontwikkeling van uw kind, hij of zij begint dan voorbereid aan de basisschool.

Is uw kind straks vier jaar? Vertrouwd in hetzelfde gebouw

Wij werken intensief samen met de basisschool en de buitenschoolse opvang. Zo kunnen de kinderen als ze 4 jaar zijn makkelijk doorstromen in de vertrouwde omgeving.

Rondleiding
Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Kinderdagverblijf De Vlindertuin.

Ouders aan het woord

“Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de opvang”

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
bekijk al onze locaties