De locatie

In de knutselhoek maken de kinderen bootjes. Karton, kurken, houten stokjes; alles wordt gebruikt. Dan is het grote moment daar. Het zonnetje schijnt en de kinderen gaan op het schoolplein de bootjes op de zelfgemaakte waterbaan testen. Zullen de bootjes varen? Ja hoor, het lukt!

Welkom bij BSO De Hooiberg. Een buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Je vindt ons in obs Weidevogels en oecumenische speciaal basisonderwijs Het Plankier in de Weidevenne. Buitenspelen, spelletjes spelen of knutselen. Het kan en mag allemaal! De sfeer is ongedwongen en prettig. Je kind voelt zich hierdoor snel op zijn gemak.

Contactgegevens

Loirestraat 9, 1448 JJ Purmerend
Operationeel manager: Brenda Oudejans
LRK nummer: 202030490
Openingstijden
Voorschoolse opvang Naschoolse opvang
Ma 7.00 – 8.45 14.00 – 18.30
Di 7.00 – 8.45 14.00 – 18.30
Wo 7.00 – 8.45 14.00 – 18.30
Do 7.00 – 8.45 14.00 – 18.30
Vr 7.00 – 8.45 14.00 – 18.30
Voorschoolse opvang

Moet je vroeg weg voor je werk? Geen probleem! We bieden voorschoolse opvang aan vanaf 07.00 uur. Samen rustig wakker worden en we brengen je kind naar de klas. Dit zorgt voor een relaxte ochtend!

Soepele overgang

Omdat wij in de basisschool zitten, stromen de kinderen zo vanuit de klas naar de opvang. De meeste kinderen kennen de Pedagogisch Medewerkers al! Dit zorgt voor een soepele overgang naar de BSO in een vertrouwde omgeving.

Ontwikkeling Kindcentrum

Samen met de school ontwikkelen we een Kindcentrum. Collega’s uit kinderopvang en onderwijs werken samen onder één dak. Voor kinderen van 0 tot 13 jaar! Benieuwd? Lees meer over het Kindcentrum.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze BSO? Wij bieden flexibele opvang. Dit betekent dat wij verschillende pakketten hebben. Zo kun je zelf kiezen welke hoeveelheid uren het beste past bij jouw situatie.
Pakket Weken Uurtarief
Voorschoolse en naschoolse opvang 52 € 9,12
Naschoolse opvang 52 € 9,12
Voorschoolse en naschoolse opvang 40 € 10,70
Naschoolse opvang 40 € 10,70
Voorschoolse opvang 40 € 10,70
Vakantieopvang € 10,70

Een dag op buitenschoolse opvang De Hooiberg

Voorschoolse opvang

Om 07.00 uur openen onze deuren. Je kind kan bij ons rustig wakker worden, terwijl jij naar je werk gaat. Samen doen we activiteiten waar je kind op dat moment zin in heeft. We zorgen dat je kind in de klas is, voordat de laatste schoolbel gaat! Zo heeft iedereen een relaxte ochtend!

Naschoolse opvang

 • Rond 14.00 uur: we halen je kind op van school of het komt zelfstandig naar de BSO. Na een drukke schooldag is het tijd om samen met vrienden of vriendinnen te ontspannen.
 • Rond 15.00 uur: er staat een heerlijk gezond tussendoortje klaar bij de bar. Van groentes en fruit tot crackers met bijvoorbeeld kipfilet en (smeer)kaas. Daarna mag je kind kiezen uit verschillende gezamenlijke activiteiten. Binnen in een van de ruimtes of de gymzaal. Of heerlijk buiten op het schoolplein.
 • Om 17.00 uur: de eerste ouders komen hun kind ophalen. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

BSO De Hooiberg heeft 4 groepen:

 • De Eendenvijver: kinderen van 4 tot en met 6 jaar

Deze groep is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag voegen we samen met de andere groep: Het Zwanenmeer.

 • Het Zwanenmeer: kinderen van 5 tot 8 jaar

Deze groep is vijf dagen per week geopend. Op woensdag en vrijdag voegen we samen met De Eendenvijver.

 • Het Vogelnest
 • De Zwaluw

Je kind zit in een van deze basisgroepen met vaste Pedagogisch Medewerkers.

Bij BSO De Hooiberg vangen we kinderen op van de volgende basisscholen:

 • Openbare basisschool De Weidevogels
 • Speciaal Basisonderwijs Het Plankier

Jazeker! Ook tijdens vakanties zijn wij open van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 18.30 uur.   Wij proberen er altijd een extra feest van te maken met de kinderen. Zo organiseren wij speciale workshops. Deze geven onze Pedagogisch Medewerkers of wij huren hier vakmensen voor in.

Wil je ook graag je kind tijdens de schoolvakantie bij ons brengen? Dit kan als je een contract hebt voor 52 weken of gebruikmaakt van Vakantieopvang. Lees hierover meer op onze Tarievenpagina. 

Wij zijn gesloten tijdens onderstaande nationale feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en Tweede Pinksterdag
 • Eerste en Tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp ontvang je op tijd bericht over deze datum.

 

BSO De Hooiberg is goed bereikbaar! Je kunt gratis voor de deur parkeren.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.