De locatie

“Ikke nog niet uitgespeeld zijn!” Een opmerking die we vaak horen wanneer ouders of opa’s en oma’s de kinderen komen halen.

Welkom bij Peuteropvang Lieveheersbeestje. Je vindt ons midden in de wijk Weidevenne. We bieden een gezellig en veilige omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken. Door samen met leeftijdsgenootjes te spelen, eten, dansen, zingen en knutselen! Ieder kind is uniek en daarom krijgt je zoon of dochter alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Letterlijk, alle ruimte! We zitten in hetzelfde pand als basisschool De Weidevogels en BSO De Hooiberg. We maken gebruik van de verschillende ruimtes binnen de school. Dit maakt de dag extra afwisselend. Voor je kind en ons lieve team van Pedagogisch Medewerkers.

Door ouders uitgeroepen tot beste peuteropvang

Het is al even geleden, maar we zijn er nog steeds supertrots op: Peuteropvang Lieveheersbeestje is in 2015 door ouders uitgeroepen tot de beste peuterspeelzaal in Noord-Holland. Wij wonnen hiermee de Opiness kinderopvang award.

Contactgegevens

Loirestraat 9, 1448 JJ Purmerend
Operationeel manager: Brenda Oudejans
LRK nummer: 835458763
Openingstijden
Maandag 8.30 – 14.00
Dinsdag 8.30 – 14.00
Woensdag 8.30 – 11.30
Donderdag 8.30 – 14.00
Vrijdag 8.30 – 14.00
Soepele overgang

We werken nauw samen met BSO De Hooiberg en basisschool De Weidevogels. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’ Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling

Ontwikkeling Kindcentrum

Samen met ons KDV, BSO en basisschool de Weidevogels zijn we bezig met de ontwikkeling van een kindcentrum. Lees meer informatie overeen kindcentrum >

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Een dag op Peuteropvang Lieveheersbeestje

Om 8.15 uur: We openen de deuren en heten je welkom! Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we kort hoe het gaat. Zijn er nog bijzonderheden of dingen waar we rekening mee kunnen houden? Dan is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. Zodra we compleet zijn, gaan we in de kring! We zingen een liedje en bespreken de ochtend. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Om 10.00 uur: We gaan aan tafel voor het fruithapje. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

 Rond 12.00 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt, mag zelf zijn boterham smeren!

Om 12.30 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag. In de OuderApp lees je een uitgebreider verslag van de dag met foto’s!

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Lieveheersbeestje hebben we één groep.

Nee, wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland. Ook is er geen peuteropvang op onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp  ontvang je op tijd bericht over deze datum.

Peuteropvang Lieveheersbeestje is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Aan onze ruimte grenst direct onze speeltuin. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en rijden ze rond op verschillende (loop)fietsen. Onze locatie zit vlakbij ’t Stadje. Samen met de kinderen gaan we regelmatig op pad met de bolderkar. Bijvoorbeeld een vers broodje halen bij de warme bakker.

Wij hechten veel waarde aan interactie met jou. We houden je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en ontwikkeling via de OuderApp. Zo mis je nooit een bijzonder moment van je kind!

Wat is de OuderApp?
We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.