KDV Wheermolen

In de knusse ruimte van Kinderdagverblijf Wheermolen is het bijna stil. Pedagogisch medewerkster Odette leest voor en dat zorgt voor ontspannen kinderen. De peuters zitten op de bank met een knuffel in hun armen heerlijk te luisteren naar de avonturen van Dikkie Dik. De hele groep geniet.

Welkom op Kinderdagverblijf Wheermolen

Op Kinderdagverblijf Wheermolen in Kindcentrum Wheermolen heerst een knusse en vrolijke sfeer. Er is in onze ruime en lichte groepsruimtes voldoende gelegenheid voor de kinderen om zich goed te ontwikkelen. Wij bieden dagopvang op 3 groepen:

  • Een Baby-dreumesgroep van 0 tot uiterlijk 2 jaar
  • Twee verticale groepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Zowel de inrichting als het dagritme en de activiteiten zijn afgestemd op leeftijdsgroepen. We bieden een vast dagritme met duidelijke eet- een slaapmomenten. Rond het middaguur eten wij gezamenlijk een gezonde warme maaltijd. Elke week hebben we een ander menu met diverse groenten, afgestemd op de smaak van kleine kinderen. Zo maken zij kennis met verschillende smaken en zien eten doet eten! Baby’s volgen zoveel mogelijk het ritme dat ze thuis gewend zijn.

Spelenderwijs ontwikkelen

Het ervaren en enthousiaste pedagogisch team zorgt voor een warme en enthousiaste opvang. We werken met verschillende thema’s. De thema’s komen voort uit het voor- en vroegschoolse educatieprogramma (VVE) Uk en Puk. Spelen staat centraal, maar we stimuleren doelgericht in spel de ontwikkeling op verschillende vlakken. Doel is om een betere start te maken op de basisschool.

Buiten op avontuur op het avontuurlijke speelplein!

Buiten hebben we een groot avontuurlijk en natuurlijk ingericht speelplein. Voor de jongste kinderen is er een speciaal gedeelte. Peuters kunnen op avontuur en doen dit ook met regelmaat samen met de kleuters van school die op hetzelfde plein spelen. We zijn trots op onze tuin! Er is van alles te beleven in het ontdekbos, het avonturengedeelte met zand en glijbaan en een heuvel met gras waar ze vanaf kunnen rollen. Uiteraard kunnen de kinderen ook lekker fietsen op het plein of deelnemen aan een georganiseerde activiteit.

Onderdeel van Kindcentrum Wheermolen

Wij zijn onderdeel van Kindcentrum Wheermolen. In ons pand zijn ook peuteropvang, buitenschoolse opvang en onderwijs (basisschool O.B.S. Wheermolen) aanwezig. We werken niet alleen nauw samen, we werken ook toe naar één beleid en één manier van werken. Hierdoor is er een doorgaande lijn gedurende de dag. Er is continue afstemming tussen onderwijs en opvang medewerkers, waardoor we vanuit één gedachte handelen.

Is uw kind straks vier jaar?

Wanneer uw kind 4 is, kan hij of zij makkelijk doorstromen naar groep 1 én naar de buitenschoolse opvang op een vertrouwde omgeving.

Wat is er nog meer te beleven in het Kindcentrum Wheermolen?

In ons pand is ook een bibliotheek gevestigd met kinderboeken en we organiseren workshops voor alle kinderen uit de buurt. Ook zijn er verschillende activiteiten voor buurtbewoners, zoals een oud café.

Praktische informatie

  • KDV Wheermolen is geopend van maandag tot en met vrijdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 07.00 uur tot 18.30 uur.

Rondleiding

Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor Kinderdagverblijf Wheermolen.