De locatie

Je peuter kijkt zijn ogen uit bij Peuteropvang Boterbloempje. Er is van alles te beleven! Klussen in de bouwhoek. Poppen en knuffels verzorgen in de huishoek. Uitdagende puzzels oplossen in de puzzelhoek. Een kunstwerk maken voor thuis! Buiten gaan we graag samen op avontuur. Het grote speelplein is omringd door bomen en natuur.

Je vindt ons in basisschool de Ranonkel in de Gors. We bieden een ruime en groene omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Stap voor stap leert je peuter de wereld te ontdekken door samen met leeftijdsgenootjes te spelen, eten, dansen, zingen en knutselen!

Contactgegevens

Boterbloem 3, 1441 TT Purmerend
Operationeel manager: Lycia de Kock
LRK nummer: 679362642
Openingstijden
Maandag 8.30 – 12.30
Dinsdag 8.30 – 12.30
Woensdag Gesloten
Donderdag 8.30 – 12.30
Vrijdag 8.30 – 12.30
Op deze locatie vind je ook
Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft je kind moeite met taal? Wij bieden een speciaal programma om je kind extra te stimuleren. Elk kind verdient een goede start op de basisschool.

Peutergym

Bewegen is leuk én gezond! Daarom krijgt je peuter elke week de gymles ‘Gast op Gympies’. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, de motorische ontwikkeling en de taalontwikkeling.

Soepele overgang

We werken nauw samen met basisschool De Ranonkel en onze BSO Gorsebos. Is je kind straks 4 jaar? Dan zorgen we voor een soepele overgang in een vertrouwde omgeving.

Tarieven

Wil je weten aan welke kosten je moet denken voor deze peuteropvang? Hieronder lees je de tarieven. Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom onze rekentool. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.
Aantal ochtenden Uurtarief
Een ochtend per week €10,25
Twee ochtenden per week €10,25

Een dag op Peuteropvang Boterbloempje

Om 8.15 uur: We openen de deuren en heten je welkom! Goedemorgen, fijn dat je er bent! Samen met jou als ouder bespreken we kort hoe het gaat. Zijn er nog bijzonderheden of dingen waar we rekening mee kunnen houden? Dan is het tijd om papa of mama uit te zwaaien. Zodra we compleet zijn, gaan we in de kring! We zingen een liedje en bespreken de ochtend. Na de kring is het tijd voor de eerste activiteit.

Om 10.00 uur: We gaan in de kring om fruit te eten. Samen eten, doet eten! Als iedereen klaar is, zijn alle speelhoeken geopend. Tijd voor vrij spel. Of we gaan naar buiten. Lekker rennen, op de (loop)fiets of bloemetjes plukken.

Rond 11.30 uur: Tijd voor de lunch! Het gezonde beleg en de gesneden groentes komen op tafel. Wie wilt, mag zelf zijn boterham smeren!

Om 12.30 uur: De gezellige ochtend is voorbij. We bespreken kort de dag.

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Veelgestelde vragen

Bij Peuteropvang Boterbloempje hebben we één groep.

Nee, wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties van regio Noord-Holland. Ook is er geen peuteropvang op onderstaande Nationale Feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • Eerste en tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • 5 mei (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaartsdag en de vrijdag hierna
 • Eerste en tweede Pinksterdag
 • Eerste en tweede Kerstdag

Ook zijn we gesloten op de studiedag van onze medewerkers. Via de OuderApp  ontvang je op tijd bericht over deze datum.

Peuteropvang Boterbloempje is goed bereikbaar. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Jazeker! We gaan graag met de kinderen naar buiten. Buitenspelen vinden ze vaak een van de leukste dingen van de dag. Samen maken we zandtaartjes in de zandbak, roetsjen ze van de glijbaan en rijden ze rond op verschillende soorten (loop)fietsen.

We hechten veel waarde aan interactie met jou. Daarom gebruiken we de OuderApp. Deze app kun je als ouder gratis downloaden. Met de OuderApp houden we je op de hoogte van de dagelijkse activiteiten en de ontwikkeling van je kind. Zo mis je nooit een bijzonder moment!

De belangrijkste functies van de OuderApp:

 • Mijn Kind: bekijk een dagverslag met foto’s van je kind.
 • Berichten: ontvang berichten van de groep. Ook kun je eenvoudig zelf berichten versturen.
 • Agenda: vraag bijvoorbeeld een extra dag aan of geef afwezigheid door.
 • Locatie: lees het laatste nieuws of bekijk belangrijke documenten en informatie.
 • Account: bekijk je instellingen, persoonlijke gegevens en eventuele tegoeden.