Blij dat je er bent!

Warm, positief, persoonlijk en vriendelijk: dat is waar onze opvang voor staat. Kinderen zijn bijzonder, er zijn geen twee kinderen gelijk. Daarom kiezen wij niet voor één specifieke pedagoog of richting voor onze visie op kinderen, maar combineren wij visies van verschillende pedagogen, filosofen, onderwijskundigen en psychologen met onze eigen inzichten. Wij zien kinderen als kleine mensen die eigenlijk alles al in zich hebben. Ze hebben een eigen aard en karakter. Door hun aangeboren nieuwsgierigheid hebben ze de natuurlijke drang om dingen te ontdekken en te onderzoeken. Door te ontdekken leren ze ontzettend veel en in een snel tempo.

Leren ontwikkelen

De basis is er dus, maar er zijn volwassenen en andere kinderen nodig om het kind te prikkelen. Kinderen leren namelijk door te zien, te voelen en te horen: ze imiteren het gedrag wat ze zien. Ook een interessante omgeving en uitdagend materiaal helpt een kind zich te ontwikkelen. Door kinderen op de juiste wijze te begeleiden, bereiden wij ze, samen met de ouders, goed voor op het basisonderwijs en de maatschappij. Ouders zijn voor ons heel belangrijk: zij vertrouwen ons toe om voor hun kind te zorgen.

Wat is jouw talent?

Een kind mag bij ons zijn wie hij is. Wij hebben respect voor zijn opvoeding thuis en voor zijn eigen cultuur, en ook voor het tempo waarin hij zich ontwikkelt en de wijze waarop hij de wereld om zich heen verkent. Elk kind heeft talenten en mogelijkheden en wij helpen graag met de persoonlijke zoektocht van ieder kind naar zijn vaardigheden en interesses. “It takes a village to raise a child” is een Afrikaans gezegde dat aangeeft dat je een kind als ouders niet alleen opvoedt, maar met je hele omgeving. Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn ook onderdeel van die omgeving. Wij zijn ons er van bewust dat er een grote verantwoordelijkheid bij ons ligt; een kind is immers het meest dierbare van ouders.

Een positieve benadering en het geven van complimenten zijn onderdeel van de dagelijkse communicatie omdat wij van mening zijn dat kinderen van positieve aandacht groeien. Een kind heeft echter ook behoefte aan structuur omdat hij nog niet zelf gedrag kan stoppen wat gevaar kan opleveren. Grenzen geven een kind duidelijkheid en zorgen ervoor dat zijn wereld overzichtelijk is. Voorspelbaarheid geeft een jong kind een gevoel van veiligheid en vertrouwen in zichzelf en zijn omgeving.

Een kind is een klein mens dat eigenlijk alles al in zich heeft!

 

Onze gehele pedagogische visie ziet u hier. 

Kom bij ons kijken
Vraag hier een rondleiding aan
direct aanvragen
Kom bij ons werken
meer informatie
bekijk al onze locaties