Yoka (46) riep als klein meisje al dat ze graag met kinderen wilde werken. Als puber ontdekte ze via Kinderopvang Purmerend (SKOP) dat dit ook echt haar roeping is. Wij beweren dat je bij ons nooit uitgeleerd bent. Yoka is daarvan hét bewijs. Inmiddels werkt ze alweer 17 jaar bij ons. We zijn supertrots op haar ontwikkeling en zijn blij dat ze nog steeds met ons wilt groeien! Lees hieronder alles over de mooie stappen in haar carrière.

Hoe ben je bij Kinderopvang Purmerend terechtgekomen?
Ik zat op de middelbare school en mocht een maatschappelijke snuffelstage lopen. Mijn tante werkte bij SKOP en zei: “Waarom stuur je geen sollicitatie naar SKOP?” Ze wist dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik heb een brief gestuurd en mocht een paar weken stagelopen op het kinderdagverblijf. Na een paar dagen op de groep wist ik het al: dit is mijn roeping!

Opleiding SPW 3
Ik twijfelde geen moment en ben de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) 3 gaan doen in Amsterdam. Tijdens en na mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij verschillende kinderopvangorganisaties. Zo ben ik uitgegroeid tot Pedagogisch Medewerker. Daarna heb ik nog uitstapjes gemaakt naar de zorg en de retail. In deze branches leerde ik weer nieuwe dingen. Maar ik was wel met mensen bezig. Ik ben echt een mensenmens en werk gewoon graag met en voor mensen.

“Ik merk dat alles in harmonie gaat. Collega’s hebben dingen voor elkaar over. Je bent er voor elkaar.”

Terug naar SKOP!
Intussen was ik zelf moeder geworden en kwam ik weer in aanraking met Kinderopvang Purmerend. Toen ik mijn kind inschreef bij de peuteropvang, moest ik invullen wat voor opleiding ik had gedaan. De toenmalige Pedagogisch Medewerker van SKOP zag dat ik SPW 3 had gestudeerd. Ze vroeg of ik niet als inval wilde werken bij de toenmalige peuterspeelzaal. Dat wilde ik wel! Vervolgens mocht ik een nieuwe locatie opzetten: onze huidige locatie Peuteropvang Boterbloempje. De VVE-locaties waren toen in opkomst. Ik heb eerst de VVE Startblokken gedaan. Daarna ben ik de Uk & Puk-training gaan volgen om mezelf daarin te specialiseren. Peuteropvang Boterbloempje werd daarmee een VVE-locatie. Ook werkte ik in de middag bij de buitenschoolse opvang.

Senior Pedagogisch Medewerker
Na een aantal jaar werd ik gevraagd of ik bij onze locatie Kinderdagverblijf De Bereboot wilde werken. Ze konden mij en mijn ervaring goed gebruiken. Ik ben daar acht jaar blijven hangen. Daar heb ik ook de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen tot Senior Pedagogisch Medewerker. Als Senior PM’er heb je meer administratieve taken. Je bent bezig met onder andere roosters, verlofaanvragen, verzuim en veiligheidscontroles van die locatie. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor de collega’s om te sparren: Wat heeft de groep nodig? Wat hebben de collega’s nodig? Je overlegt veel met partners waar je mee samenwerkt. Na De Bereboot ben ik bij onze locatie Kinderdagverblijf Het Kwetternest gaan werken.

Waar krijg je de meeste energie van in je werk?
Ik word heel blij als een locatie goed draait. Als ik zie dat collega’s goed in hun vel zitten. Dat de kinderen het naar hun zin hebben. En dat ouders tevreden zijn. Dat ze met een goed gevoel naar hun werk gaan. Ook word ik blij als er een fijne sfeer hangt, met veel energie. Na Kinderdagverblijf De Bereboot ben ik bij ons Kinderdagverblijf Het Kwetternest gaan werken. Hier zit ik ook alweer zes jaar. Ik merk dat alles in harmonie gaat. Collega’s hebben dingen voor elkaar over. Je bent er voor elkaar.  

“Ik heb zoveel geleerd over collega’s en over mensen in het algemeen, dat ik weer superveel zin heb in deze nieuwe uitdaging.”

Altijd blijven leren en ontwikkelen
In mijn vrije tijd heb ik ook nog de opleiding Pedagogisch Coach/Beleidsmedewerker gedaan via Kinderopvang Purmerend. Ik wil altijd blijven leren en stappen maken. Zelfs nu ik alweer 17 jaar bij SKOP werk. Toen ik de senior-functie helemaal eigen had gemaakt, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit heb ik ook besproken tijdens het ontwikkelingsgesprek met mijn manager. Ze vroeg of ik misschien de rol van Inval Coördinator erbij wilde doen. De Inval Coördinator regelt onder andere de planning voor alle locaties. Een totaal andere functie en helemaal uit mijn comfortzone. Ik kom uit de floppy-tijd; ik had weinig ervaring met werken op een laptop en moderne systemen. Toch heb ik het met beide handen aangepakt. Ik ben altijd leergierig geweest!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik zie mezelf over 5 jaar nog steeds bij SKOP! Ik neem alleen afscheid van mijn rol als Senior Pedagogisch Medewerker en Inval Coördinator. Ik ga aan de slag als Pedagogisch Coach. Wat een groei heb ik doorgemaakt hè?! Ik heb zoveel geleerd over collega’s en over mensen in het algemeen, dat ik weer superveel zin heb in deze nieuwe uitdaging.

Over 5 jaar ben ik dus een Pedagogisch Coach met een klein beetje ervaring 😉. Ik ga veel zien, meemaken en leren. Ik hoop de functie lekker onder de knie te krijgen. Ik zou ook nog graag een opleiding volgen. Bijvoorbeeld Pedagogiek of Social work. Ik hou ervan om bij te blijven in het werk. Ik ben nooit te oud om te leren. Die kans hoop ik te krijgen!

Wat zeggen de collega’s van Kinderdagverblijf Het Kwetternest over Yoka?

“Yoka is een meedenkende collega. Een vooruitstrevende vrouw. Ze heeft veel belangstelling en is heel betrokken. Ze staat voor je klaar, is collegiaal en attent. Als zij iets in haar hoofd heeft, dan doet ze het gewoon. Ze gaat er 100% voor. We gaan haar ontzettend missen op de groep!”

Leren en werken in de kinderopvang

Bij ons kun je leren & werken tegelijk. SKOP is een leerbedrijf! Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden. Ben jij ook benieuwd naar de BBL-opleiding? Of zoek je een mooie stageplaats? Wie weet overweeg je wel een totale carrièreswitch! Kom alles te weten over leren en werken bij SKOP!

Veelgestelde vragen

Er zijn veel diploma’s die kwalificeren voor de kinderopvang. Doe hier de diplomacheck kinderopvang. Kom je er niet helemaal uit? Gooi je twijfel overboord en neem contact met ons op. We kijken graag met je mee! Tip: er is ook een handig stappenplan waarmee je ontdekt of je in de kinderopvang mag werken.

Heb je (nog) geen kwalificerend diploma, maar wil je wel graag werken in de kinderopvang? Geen zorgen! Er zijn verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een mbo-certificaat, een BBL-opleiding of een EVC-traject waarmee je je kwalificeert voor de kinderopvang. Meer informatie vind je in de kwalificatie-eis van de Cao Kinderopvang. Ook is er een handig stappenplan om de juiste route naar een kwalificatie te bepalen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Als Pedagogisch Medewerker kom je in schaal 6 van de cao Kinderopvang. Het startsalaris is € 2.489,- en dit loopt op tot € 3.421,- op basis van 36 uur. Wil je liever in een andere rol aan de slag? Bekijk dan onze vacatures. Of neem contact met ons op, zodat we samen jouw droombaan kunnen bespreken. We hebben bij Kinderopvang Purmerend verschillende functies en doorgroeimogelijkheden. Bekijk hier alle salarisschalen.

Bij ons kun je rekenen op een fijn salaris, een eindejaarsuitkering en verschillende opleidingsmogelijkheden. Maar er is meer:

 • Korting op kinderopvang van je kind bij Kinderopvang Purmerend.
 • Korting op je zorgverzekering: € 8,- bruto voor de basisverzekering (t/m salarisschaal 6) en € 8,- bruto voor de aanvullende verzekering.
 • Korting op je sportabonnement.
 • Korting op je nieuwe (elektrische) fiets met ons fietsplan.
 • Gezellige personeelsvereniging.
 • De leukste uitjes en bedrijfsfeesten.

Wij zijn een maatschappelijke kinderopvang. Dit betekent dat wij onze winst investeren in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot kinderopvang: dé plek waar kinderen elkaar ontmoeten, verschillende culturen ontdekken en nieuwe vaardigheden leren.
Iedereen verdient een gelijke kans. Daarom bieden wij onder andere peuteropvang, taalondersteuning, VVE (Vroege Voorschoolse Educatie) en peutergym aan. Hiervoor werken we samen met maatschappelijke partners, zoals de gemeente en scholen. Samen bereiken we meer dan alleen!

Bij Kinderopvang Purmerend kun je terecht voor:

 • Familiegevoel en hartelijkheid:
  We zijn blij dat je er bent! Bij ons kun je jezelf zijn. We zijn zorgzaam voor onze kinderen én voor elkaar. Wij vinden een goede sfeer heel belangrijk. Net als vertrouwen, vriendelijkheid en enthousiasme.
 • Deskundige organisatie en zelfontwikkeling:
  Vakkennis dus! Jouw persoonlijke en vakmatige ontwikkeling staat voorop. Wil je een cursus volgen? Of liever een opleiding? Bij ons krijg je de kans. Hierdoor word je steeds sterker en professioneler.
  We leren van en met elkaar. Elke dag werken we samen aan een nóg betere kinderopvang.
 • Betrouwbaarheid:
  Je kunt op ons rekenen. Al 50 jaar zijn we een betrouwbare en stabiele werkgever. Onze leidinggevenden hebben een luisterend oor. We geven je vertrouwen, waardering en verantwoordelijkheid. Want dat verdien je!

Onze kernwaarden zijn Zorgzaam, Enthousiast, Kwaliteitsbewust, Klantgericht en Ondernemend.
Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan leren we je graag kennen! Bekijk onze vacatures.

Zonder talent zijn we nergens. Daarom hebben we bij Kinderopvang Purmerend een Talentpool. Groot voordeel voor jou: je bepaalt grotendeels zelf waar én wanneer je werkt. Zo krijg je de kans om al onze opvanglocaties te ontdekken.

Als Talentpooler heb je geen vaste groep. Ook hoef je bepaalde taken, zoals mentorgesprekken, niet te doen. Hierdoor blijft er extra tijd over voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je ervaring opdoen binnen verschillende opvangsoorten? Of volg je liever een cursus of opleiding naast je werk? Waar je ook voor kiest: je collega’s ontvangen je met open armen. Blij dat je er bent!

 

Heb je nog een vraag?

Wil je meer weten over leren en werken in de kinderopvang? Neem contact met ons op via de buttons hieronder. Of stuur een e-mail!