Kindcentrum Wheermolen

Welkom bij Kindcentrum Wheermolen

Voor u het weet is uw baby uitgegroeid tot een ontdekkende puber! Alle clichés zijn waar; wanneer je een kind hebt, lijkt de tijd nog sneller te gaan. Ziet u nu al op tegen de verschillende keuzes die u moet maken over een opvang, een basisschool, een voorschoolse opvang én een buitenschoolse opvang? Wist u dat u bij een Kindcentrum maar één keer deze keuze hoeft te maken?

Binnen Kindcentrum Wheermolen werken pedagogisch medewerkers en onderwijsmedewerkers van O.B.S. Wheermolen onder één dak samen met als doel de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Door de intensieve samenwerking tussen alle medewerkers, ontstaat er een duidelijke doorgaande leerlijn en lopen opvang en onderwijs vloeiend in elkaar over. Kinderen verblijven de hele dag onder hetzelfde dak, dat geeft rust. Voor u en uw kind(eren).

Wat kan ik verwachten?

Uw kind kan al bij ons binnenkomen als baby op de baby-dreumesgroep van Kinderdagverblijf Wheermolen. Als hij of zij een peuter wordt, stroomt uw kind door naar de peutergroep. Hier spelen ze regelmatig met de kleuters buiten op het speelplein.

Ook bieden wij peuteropvang aan binnen het kindcentrum. Komt uw kind spelen en samen met andere peuters de wereld ontdekken bij Peuteropvang Wheermolen? Tijdens een vaste combinatie van dagdelen, van ongeveer vijf uur, leert uw peuter stap voor stap de wereld verkennen door samen te spelen, eten, dansen en zingen. Ieder kind is uniek en krijgt hier de ruimte om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen op zijn eigen tempo.

Wanneer uw kind bijna 4 jaar is, laten we ze kennismaken met de kleuterklas en de kleuterjuf. De internbegeleider van het onderwijs komt ook regelmatig op visite bij de peuters, zodat de internbegeleider kinderen al een beetje kent en kan zorgen voor een fijne overgang tussen peutergroep en kleuterklas. Op de 4de verjaardag stroomt uw kind zo door naar de basisschool.

Voor- en/of na schooltijd heeft hij of zij alle vrijheid op onze VSO Wheermolen en BSO Wheermolen. De pedagogische medewerkers van de BSO hebben dagelijks afstemming en contact met de leerkrachten van de school. Bij opvallende zaken hebben de pedagogisch medewerker en leerkracht afstemming over waar een kind bij gebaad is. Denk aan eenduidige afspraken in begeleiding of een gelijkwaardig beloningssysteem. Uiteraard wordt dit met u besproken.

Zodra uw kind 12 jaar is, loopt hij het schoolgebouw uit, klaar voor de middelbare school. Klaar voor de rest van de toekomst!

Praktische informatie

  • KDV Wheermolen is geopend van maandag tot en met vrijdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 07.00 uur tot 18.30 uur.
  • POV Wheermolen is geopend van maandag tot en met vrijdag. De openingstijden zijn van 08.30 uur tot 14.00 uur.
  • VSO Wheermolen is geopend van maandag tot en met vrijdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 18.30 uur.
  • BSO Wheermolen is geopend van maandag tot en met vrijdag, ook tijdens de landelijk vastgestelde schoolvakanties. De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 18.30 uur.

Rondleiding

Wilt u eerst de locatie zelf zien? Dat kan! Vraag gerust een rondleiding aan.

Inschrijven

Schrijf uw kind hier online in voor één van onze opvangsoorten.