Ruim 7 jaar geleden hoorde Cherise voor het eerst van Stichting Kinderopvang Purmerend. Ze was op zoek naar een kinderopvanglocatie voor haar zoontje. Inmiddels gaan haar zoon en twee dochters naar onze opvanglocaties. Hieronder lees je haar verhaal.

7 jaar geleden ging ik op zoek naar een kinderopvang voor mijn zoontje. Ik woonde in de Purmer-Noord en vond al snel Kinderdagverblijf De Bereboot. Deze opvanglocatie was het meest in de buurt. Ik had al snel een goed gevoel bij de locatie. We kregen veel hulp van het team. We hadden bijvoorbeeld veel contact met de VVE-coach. Van haar kregen we allerlei bruikbare tips, die we ook thuis konden gebruiken. Inmiddels is mijn zoon 6 jaar en gaat hij naar de voorschoolse opvang bij BSO De Achthoek. Daar zijn ze heel lief en meegaand. Ze geven je echt een thuisgevoel.

Onze dochter ook naar Kinderdagverblijf De Bereboot?

Ruim 2 jaar geleden is onze dochter Jellena geboren. Ik wilde haar ook graag naar KDV De Bereboot brengen. Ik was inmiddels zo bekend met de locatie en de medewerkers. Helaas was er toen geen plaats op dat moment. Ze is toen gestart bij Kinderdagverblijf Kids Landsmeer. In 2022 opende Kinderdagverblijf De Zuidpool in de Purmer-Zuid. We zijn toen overgestapt, weer terug in Purmerend! Gelukkig wende Jellena daar snel. Bij KDV De Zuidpool werkt ook een fijn team. Superleuke Pedagogisch Medewerkers die heel lief zijn voor haar. Ze hebben daar een verticale groep: voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

“De meiden naar twee verschillende locaties brengen, vonden we eigenlijk geen optie.”

Keuzes maken

Toen onze jongste dochter Juliette geboren werd, wilden wij toch graag een babygroep voor haar. We kregen bericht dat er plaats was op de babygroep van KDV De Bereboot! Ook voor Jellena kwam er een plaats vrij. We hebben best even getwijfeld wat we moesten doen. Jellena was intussen gehecht aan de gezichten van KDV De Zuidpool. Maar de meiden naar twee verschillende locaties brengen, vonden we eigenlijk geen optie. Uiteindelijk hebben we toch de stap genomen om ze allebei naar KDV De Bereboot te laten gaan. En daar hebben we geen moment spijt van gehad!

De sfeer op de locatie is nog steeds heel goed en gezellig. Wel merk je dat de regels in de loop van de jaren steeds meer verbeteren. De communicatie met de groepen is heel fijn. Ze geven updates over de dag. Via de OuderApp, maar ook telefonisch. Ze spreken bepaalde zorgen goed uit en zijn altijd eerlijk. Dat is heel fijn.

“De Pedagogisch Medewerkers weten goed wat ze moeten doen!”

De meiden gaan mee in het dagritme!

Juliette was 3,5 maand toen ze voor het eerst naar de opvang ging. Ze was snel gewend. Het is een hele makkelijke baby. Nu ze ouder wordt, intussen alweer 7 maanden, merk je wel dat ze alles en iedereen gaat uittesten. Slapen? Hooguit een half uurtje! Jellena sliep met 1,5 jaar al niet meer. Bij KDV De Zuidpool gaven ze aan dat ze dit wel echt nog nodig had. Maar als ze ’s middags sliep, kregen we haar ’s avonds met geen mogelijkheid in slaap. Nu is ze bijna 3 jaar en hebben we de afspraak met KDV De Bereboot dat ze lekker op een stretcher mag liggen. Slaapt ze wel, dan slaapt ze wel. Slaapt ze niet, dan niet. De Pedagogisch Medewerkers weten goed wat ze moeten doen!

We merken en horen dat de meiden lekker meegaan in het dagritme. Bij Juliette merk ik ook dat ze haar regelmatig op de grond leggen. Ze nemen haar bij zich als het moet, maar ik vind het ook belangrijk dat ze leert om alleen te spelen of liggen. Laatst kwam ik haar ophalen en toen lag ze in het babygedeelte van de gang heerlijk te spelen. Ik werd daar zo blij van!

Ook Jellena is van zichzelf zeer nieuwsgierig en leergierig. Ze is heel slim. Bij de opvang houden ze haar goed bezig! Ze vermaakt zich heel erg. Ze komt heel vaak thuis met verschillende kunstwerken. Ook zijn ze vaak nog bezig met iets moois als ik haar kom ophalen.

Binnenkort gaat Jellena ook een ochtend naar de Peuteropvang De Lotus. Dan kan ze daar alvast wennen aan de omgeving van de basisschool.

Wat ik zou zeggen tegen SKOP? Ga zo door! Iedere locatie doet de dingen op zijn eigen manier. Maar iedereen is lief en iedere locatie heeft zijn eigen karakter. Wij zijn helemaal tevreden!

Kom binnen bij ons kinderdagverblijf

Als je de deur opent, voel je het meteen: wat een huiselijke sfeer! Warme kleuren, knusse speelhoeken en blije koppies aan de eettafel. Op elk kinderdagverblijf bieden we deskundige opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het hechte pedagogische team zorgt ervoor dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Dag in, dag uit!

Veelgestelde vragen

Kinderopvang Purmerend heeft acht kinderdagverblijven. Vind nu jouw kinderdagverblijf met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Vul je postcode in.
  2. Kies voor kinderdagverblijf.
  3. Je ziet welke locatie het meest bij jou in de buurt is.

Heb je een opvanglocatie op het oog? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat leuk dat je je kind wilt inschrijven bij ons! Schrijf je kind in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Is de verwachte geboortedatum bekend? Dan kun je je kind direct bij ons inschrijven voor kinderopvang.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Daarom is het belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven.

Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw kinderdagverblijf met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!