Rysa (10 jaar) kwam als kleuter binnen bij de buitenschoolse opvang van SKOP. Samen met haar broertje gaat ze nu naar BSO De Zuidpool. “Ik vind de ruimte van de 8+ groep het allerleukste. Hier mogen we poolen, hutten bouwen en spelletjes spelen.”

Rysa begint enthousiast te vertellen: “Ik ga al vanaf mijn 5de naar de buitenschoolse opvang. Nu zit ik op BSO De Zuidpool. Maar eerst ging ik naar een andere locatie van Kinderopvang Purmerend. Ik was daar mijn oorbel kwijtgeraakt. Toen kwam opeens mijn ‘oude’ juf langs bij BSO De Zuidpool. Ze had mijn oorbel gevonden en kwam hem brengen! Dat vond ik zo lief!”

Wat is het leukste op de buitenschoolse opvang?

Rysa vertelt: “Ik vind de ruimte van de 8+ groep het allerleukste. Hier mogen we poolen, hutten bouwen en spelen we spelletjes voor oudere kinderen. Zoals Beverbende, Rummikub en ‘Stressen’. Het kaartspel ‘Stressen’ heeft juf Isa in Frankrijk bij een voetbalfestival geleerd. Dat heeft juf Isa hier aan de kinderen en andere Pedagogisch Medewerkers geleerd. Veel kinderen spelen dit nu!”  

Haar vaste Pedagogisch Medewerker Isa vult aan: “Je vindt het ook leuk om andere kinderen te helpen.” Rysa geeft een knipoogje en zegt lachend: “Alleen op de opvang help ik, thuis niet.” Isa vertelt lachend verder: “Je helpt mee met opruimen, afwassen en je mag weleens helpen bij de kleuters. Rysa neemt de kinderen heel erg mee in wat zij al kan.” Rysa legt uit: “Ja, bijvoorbeeld crackers smeren met smeerkaas of pindakaas. Ik mag ook weleens helpen bij het kinderdagverblijf hier op de locatie. Dan ga ik bij de baby’s zitten en een boek voorlezen. Of ik help de peuters met glijden op de kleine indoor-glijbaan.”

Je broertje zit ook op de BSO?

“Ja!”, zegt Rysa. Pedagogisch Medewerker Isa vult aan: “Omdat we een grote locatie zijn, kunnen we ervoor zorgen dat broertjes en zusjes ook met andere kinderen spelen. Dat is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.”

“Uitstapjes maken vind ik het allerleukste! We hebben een keer een reptielenworkshop gedaan bij BSO Gorsebos.”

Wat vind je van de Pedagogisch Medewerkers?

“Sommige zijn gek, prettig gestoord. Juf Isa is echt een grappenmaakster.. . We hadden bijvoorbeeld een uitstapje naar een van de andere locaties: Sport BSO Wormer. We mochten in het hele pand verstoppertje spelen. Samen met juf Isa zaten we 20 minuten doodstil in een donkere kast. Toen het licht opeens aanging, schrokken we heel erg. Toen hebben we heel hard gelachen.”

“Uitstapjes maken vind ik het allerleukste! We hebben een keer een reptielenworkshop gedaan bij BSO Gorsebos. Ook doen we weleens speciale sport- en spelactiviteiten van Sport bij Aram. Ik wil dan altijd met trefbal in een team met juf Isa, want dan gaan we sowieso winnen! Ik kan ook turnen. Kijk maar!” Rysa doet de split voor op de grond. “Ook kan ik op alles een salto: op de brug, op de grond en in de kuil. Vroeger had ik hoogtevrees, maar daar hebben ze me bij de opvang vanaf geholpen. Hoe? Door me steeds harder te duwen op de schommel, waardoor ik steeds hoger ging!”

Welke activiteit wil je nog een keer doen op de BSO ?

Zonder na te denken, roept Rysa heel enthousiast: “Een slaapfeestje op de opvang met de 8+ groep! Popcorn eten en de film Wednesday kijken. Daarna een kussengevecht en lekker klessebessen. Of een keer appelhappen in een bak vol water met je armen op je rug!” Pedagogisch Medewerker Isa haakt in op haar laatste idee: “Wil je dat binnenkort samen met mij organiseren? Help jij dan mee met een dag plannen, extra appels bestellen, in partjes snijden, kinderen enthousiasmeren en de tijd bijhouden?” “Ja, heel leuk”, zegt Rysa blij. “Dat gaan we doen!”

Kom binnen bij onze buitenschoolse opvang

Welke BSO je ook binnenstap, je voelt het meteen: de huiselijke en warme sfeer. Een kast vol spellen, een meterslange treinbaan op de vloer en in de hoek een heerlijke plofbank. Onze Pedagogisch Medewerkers zorgen voor een goede balans tussen ontspanning én ontwikkeling. Koken in het kookcafé, sporten, knutselen? Je kind kiest! Op avontuur met vrienden, of juist even alleen. Bij onze BSO krijgt je kind alle ruimte om zichzelf te zijn.

Veelgestelde vragen

Buitenschoolse opvang (BSO) bestaat uit voorschoolse opvang en naschoolse opvang. Als je kind vóór schooltijd naar de BSO gaat, noemen we dit voorschoolse opvang. Gaat je kind ná schooltijd naar de BSO? Dan heet dit naschoolse opvang. Je kunt bij ons ook kiezen voor voorschoolse én naschoolse opvang.

Bij Kinderopvang Purmerend bieden we voorschoolse en naschoolse opvang aan. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende urenpakketten:
<br>

  • 40 weken: op de contractdag(en) krijgt je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Tijdens schoolvakanties en studiedagen krijgt je kind geen opvang.
  • 52 weken: op de contractdag(en) krijg je kind opvang tijdens de reguliere schoolweken. Ook krijgt je kind opvang als deze contractdag(en) in de schoolvakanties en op studiedagen vallen.
  • Vakantieopvang: dit kun je afnemen als los product of in combinatie met een pakket van 40 of 52 weken. Vakantieopvang zet je in als opvangdag van 11 uur op een studiedag en in de schoolvakanties. Je kunt kiezen voor 10, 20 of 30 dagen per kalenderjaar.

Kinderopvang Purmerend heeft twintig BSO-locaties. Vind nu jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Vul je postcode in.
  2. Kies voor buitenschoolse opvang.
  3. Je ziet welke locatie het meest bij jou in de buurt is.

De openingstijden verschillen per locatie. Zoek jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina wat de openingstijden zijn. Goed om te weten: de buitenschoolse opvang is ook open tijdens de schoolvakantie.

Heb je een opvanglocatie op het oog? Dan kunnen we ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent en de sfeer wil proeven. Daarom nodigen we je graag uit voor een rondleiding. Vul hier het aanvraagformulier in. We nemen dan contact met je op en plannen samen de rondleiding in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Wat leuk dat je je kind wilt inschrijven bij ons! Schrijf je kind in voor een opvanglocatie naar keuze. Na de inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging. We plannen vier maanden vooruit. Zodra er een plek beschikbaar komt voor je kind, nemen we gelijk persoonlijk contact met je op.

Vanaf de tweede verjaardag kun je je kind bij ons inschrijven voor buitenschoolse opvang.

Er is op dit moment veel vraag naar kinderopvang. Daarom werken we met een wachtlijst. Bij de wachtlijst kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang. Daarom is het belangrijk om je kind zo snel mogelijk bij ons in te schrijven.

Zit er al een broertje of zusje bij ons op de opvang? Dan krijgt je volgende kind voorrang bij de plaatsing. Ook nu geldt: de locatie of groep kan vol zijn. Schrijf daarom ook je volgende kind op tijd bij ons in.

Wat kinderopvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie. Gebruik daarom de rekentool kinderopvang. Zo bekijk je eenvoudig wat je nettokosten zijn voor onze kinderopvang.

Benieuwd naar de tarieven? Deze kunnen per locatie verschillen. Zoek jouw buitenschoolse opvang met onze locatiezoeker en bekijk op de locatiepagina het uurtarief voor kinderopvang.

Vaak heb je recht op kinderopvangtoeslag. Je hoeft dan niet alle kosten voor kinderopvang zelf te betalen. Bekijk op de website van de Belastingdienst of je kinderopvangtoeslag kunt krijgen.
Goed om te weten: je krijgt kinderopvangtoeslag niet automatisch. Je vraagt deze toeslag zelf online aan met Mijn Toeslagen.

Wij tellen de uren van het hele jaar bij elkaar op en delen dit door twaalf maanden. Hierdoor hoef je tijdens vakanties geen wijzigingen te doen bij de Belastingdienst.

Geen probleem! Op deze pagina kun je wijzigingen doorgeven. Vul je gegevens in en verstuur het formulier. Wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Samen verkennen we de zee vol mogelijkheden

We kunnen niet wachten om jou en je kind te ontmoeten. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!