Noëlle (36 jaar) was kapster en had tijdens de coronacrisis zeeën van tijd om na te denken over de toekomst. Na lang twijfelen gooide ze het roer compleet om. In 2021 startte ze de BBL-opleiding Pedagogisch Werk. Lees hieronder over haar ontwikkelpad!

Hoe ben je bij Kinderopvang Purmerend (SKOP) terechtgekomen?

Toen ik een mbo-opleiding ging kiezen, twijfelde ik tussen het kappersvak en de kinderopvang. Het leek me heel leuk om met kinderen te werken, maar uiteindelijk koos ik toch voor het kappersvak. Toen corona uitbrak, sloten tijdelijk de deuren van de kapsalon en kwam ik thuis te zitten. Ik stond letterlijk stil. Ik had heel veel tijd om na te denken. Ik kwam tot de conclusie dat ik toch iets anders wilde doen. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen.

Een paar vriendinnen werkten op dat moment al bij SKOP en vertelden altijd hoe leuk het werk was. Ze vonden het ook echt iets voor mij! Toen lieten ze mij een vacature voor de BBL-opleiding van Pedagogisch Medewerker zien. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Deze opleiding betekent dat je één dag in de week naar school gaat en de rest van tijd werkt en leert. Voor mij de perfecte combinatie! Want ik had al een gezin en had wel inkomsten nodig. Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben de opleiding gestart.

Ik liep stage bij Kinderdagverblijf De Bereboot. Op de babygroep. Een fijne groep met lieve collega’s. Ik werd goed begeleid. Ze gaven me echt de ruimte om te leren en namen de tijd voor me.

“Ik krijg ontzettend veel energie van de kinderen én van mijn collega’s. Het is inspirerend om te zien hoe collega’s dingen aanpakken.”

Waar heb je het meeste van geleerd?

Ik heb het meeste geleerd van het werken in de praktijk. Door het zelf te doen en te ervaren. De ontwikkeling van een baby gaat zo snel! De groei die ze maken van de babygroep tot aan de peutergroep is enorm. Soms hebben kindjes veel moeite met wennen op de groep. Het is bijzonder om te zien dat door jouw liefde en veiligheid het kindje zich toch thuis gaat voelen. Wat je investeert, krijg je terug. Op zulke momenten ben ik supertrots.

Kinderopvang Purmerend is een betrokken en inspirerende werkgever waar ik veel bij kan leren. Van de collega’s, maar ook van cursussen en webinars. Laatst heb ik de webinar Babybrein gevolgd en dat vond ik heel interessant. Toen heb ik dingen geleerd die ik meteen in de praktijk breng.

Waar krijg je het meest energie van in je werk?

Ik krijg ontzettend veel energie van de kinderen én van mijn collega’s. Het is inspirerend om te zien hoe collega’s dingen aanpakken. Het belang van het kind staat altijd voorop. Ze zijn heel liefdevol. Ik heb collega’s met superveel ervaring. Dat is mooi om te zien en nog leerzaam ook. We overleggen veel en alles is bespreekbaar: ‘Hoe zou jij dit aanpakken? Hoe kunnen we het anders doen?’ We luisteren echt naar elkaar. Het is belangrijk om je fijn te voelen binnen je team.

“Je krijgt bij SKOP echt waardering voor wat je doet. Ik kreeg prachtige bloemen toen ik mijn opleiding had afgerond.”

Wat wil je nog bereiken?

In december 2023 heb ik de opleiding afgerond. Je krijgt bij SKOP echt waardering voor wat je doet en dat voelt heel warm. Ik kreeg prachtige bloemen. Sinds februari 2024 werk ik volledig op de babygroep! Voor nu vind ik het heel belangrijk om vooral ervaring op te doen. Maar ik droom weleens over later. Voorleescoördinator lijkt me wel wat! Of iets met taalontwikkeling, zoals VVE. Misschien uiteindelijk zelfs Pedagogisch Coach. Maar daar heb ik echt meer ervaring voor nodig!

Ook vind ik het heel fascinerend hoe kinderen slapen. Dat verschilt van kind tot kind. Het ene kind slaapt kort en het andere kind lang. Ook schijnt er een verschil te zijn met vroeger en nu. Kinderen vallen tegenwoordig minder makkelijk in slaap. Hoe kan dat? Daar wil ik meer over weten. Dan kan ik ouders daar ook mee helpen. Wie weet is een opleiding tot Kinderslaapcoach nog iets voor mij!

Maar nu eerst lekker ervaring opdoen op de groep. Ik vond het heel spannend om mijn baan op te zeggen. Maar ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen, want het heeft heel goed uitgepakt! En hoe leuk dat mijn vriendinnen nu ook collega’s zijn 😉. Dat maakt het extra speciaal.

Leren en werken in de kinderopvang

Kinderopvang Purmerend is een leerbedrijf. Bij ons kun je leren en werken tegelijk. Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden. Ben jij ook benieuwd naar de BBL-opleiding? Of zoek je een mooie stageplaats? Wie weet overweeg je wel een totale carrièreswitch. Kom alles te weten over leren en werken bij SKOP!

Veelgestelde vragen

Er zijn veel diploma’s die kwalificeren voor de kinderopvang. Doe hier de diplomacheck kinderopvang. Kom je er niet helemaal uit? Gooi je twijfel overboord en neem contact met ons op. We kijken graag met je mee! Tip: er is ook een handig stappenplan waarmee je ontdekt of je in de kinderopvang mag werken.

Heb je (nog) geen kwalificerend diploma, maar wil je wel graag werken in de kinderopvang? Geen zorgen! Er zijn verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een mbo-certificaat, een BBL-opleiding of een EVC-traject waarmee je je kwalificeert voor de kinderopvang. Meer informatie vind je in de kwalificatie-eis van de Cao Kinderopvang. Ook is er een handig stappenplan om de juiste route naar een kwalificatie te bepalen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Als Pedagogisch Medewerker kom je in schaal 6 van de cao Kinderopvang. Het startsalaris is € 2.489,- en dit loopt op tot € 3.421,- op basis van 36 uur. Wil je liever in een andere rol aan de slag? Bekijk dan onze vacatures. Of neem contact met ons op, zodat we samen jouw droombaan kunnen bespreken. We hebben bij Kinderopvang Purmerend verschillende functies en doorgroeimogelijkheden. Bekijk hier alle salarisschalen.

Bij ons kun je rekenen op een fijn salaris, een eindejaarsuitkering en verschillende opleidingsmogelijkheden. Maar er is meer:

 • Korting op kinderopvang van je kind bij Kinderopvang Purmerend.
 • Korting op je zorgverzekering: € 8,- bruto voor de basisverzekering (t/m salarisschaal 6) en € 8,- bruto voor de aanvullende verzekering.
 • Korting op je sportabonnement.
 • Korting op je nieuwe (elektrische) fiets met ons fietsplan.
 • Gezellige personeelsvereniging.
 • De leukste uitjes en bedrijfsfeesten.

Wij zijn een maatschappelijke kinderopvang. Dit betekent dat wij onze winst investeren in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat elk kind toegang heeft tot kinderopvang: dé plek waar kinderen elkaar ontmoeten, verschillende culturen ontdekken en nieuwe vaardigheden leren.
Iedereen verdient een gelijke kans. Daarom bieden wij onder andere peuteropvang, taalondersteuning, VVE (Vroege Voorschoolse Educatie) en peutergym aan. Hiervoor werken we samen met maatschappelijke partners, zoals de gemeente en scholen. Samen bereiken we meer dan alleen!

Bij Kinderopvang Purmerend kun je terecht voor:

 • Familiegevoel en hartelijkheid:
  We zijn blij dat je er bent! Bij ons kun je jezelf zijn. We zijn zorgzaam voor onze kinderen én voor elkaar. Wij vinden een goede sfeer heel belangrijk. Net als vertrouwen, vriendelijkheid en enthousiasme.
 • Deskundige organisatie en zelfontwikkeling:
  Vakkennis dus! Jouw persoonlijke en vakmatige ontwikkeling staat voorop.Werken & leren Wil je een cursus volgen? Of liever een opleiding? Bij ons krijg je de kans. Hierdoor word je steeds sterker en professioneler.
  We leren van en met elkaar. Elke dag werken we samen aan een nóg betere kinderopvang.
 • Betrouwbaarheid:
  Je kunt op ons rekenen. Al 50 jaar zijn we een betrouwbare en stabiele werkgever. Onze leidinggevenden hebben een luisterend oor. We geven je vertrouwen, waardering en verantwoordelijkheid. Want dat verdien je!

Onze kernwaarden zijn Zorgzaam, Enthousiast, Kwaliteitsbewust, Klantgericht en Ondernemend.
Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan leren we je graag kennen! Bekijk onze vacatures.

Zonder talent zijn we nergens. Daarom hebben we bij Kinderopvang Purmerend een Talentpool. Groot voordeel voor jou: je bepaalt grotendeels zelf waar én wanneer je werkt. Zo krijg je de kans om al onze opvanglocaties te ontdekken.

Als Talentpooler heb je geen vaste groep. Ook hoef je bepaalde taken, zoals mentorgesprekken, niet te doen. Hierdoor blijft er extra tijd over voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je ervaring opdoen binnen verschillende opvangsoorten? Of volg je liever een cursus of opleiding naast je werk? Waar je ook voor kiest: je collega’s ontvangen je met open armen. Blij dat je er bent!

 

Heb je nog een vraag?

Wil je meer weten over leren en werken in de kinderopvang? Neem contact met ons op via de buttons hieronder. Of stuur een e-mail!