Komt uw kind spelen en samen met andere peuters de wereld ontdekken? Kinderopvang Purmerend biedt een gezellige en veilige omgeving voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Tijdens minimaal twee vaste dagdelen van ongeveer drie uur leert uw peuter stap voor stap de wereld verkennen door samen te spelen, eten en te dansen en zingen.

Spelenderwijs leren in een vertrouwde omgeving

Onze pedagogisch medewerkers creëren een warme en ontspannen sfeer waarin ruimte is voor plezier en ontwikkeling. Zo leren ze in een vertrouwde omgeving samen te spelen en ze leren over hoe we met elkaar omgaan. Ieder kind is uniek en krijgt de ruimte zichzelf te zijn.

Bewegen tijdens peutergym

Elke week krijgen de peuters gymles van een gekwalificeerde leraar. Bewegen is leuk en goed voor de motorische ontwikkeling.

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang is leuk en leerzaam. We besteden extra aandacht aan zelfredzaamheid en de voorbereiding op de basisschool. Door spelletjes, verhalen en kijken op de basisschool hebben de kinderen een goede basis voor groep 1. Zo kan de overstap naar school zo soepel mogelijk verlopen.

Vroeg- en voorschoolse educatie (VVE)

Door de overheid is het traject Voor- en Vroeg schoolse Educatie (VVE) opgezet. Vier van onze peuteropvanglocaties (de Pioniertjes, Hiawatha, ’t Boterbloempje en de Speelmolen) werken met het VVE-programma Uk & Puk. Het programma richt zich op het stimuleren van de taalontwikkeling, de motorische en cognitieve vaardigheden. Bij onze peuteropvang krijgt uw kind een goede start zodat hij/zij op 4-jarige leeftijd soepel naar het basisonderwijs door kan stromen.

Voor een plaats op een VVE-peuteropvang heeft uw kind een speciale indicatie nodig van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

 

De peuteropvang is gesloten tijdens de schoolvakanties van regio Noord-Nederland.

Peuteropvang Purmerend locaties

   Ouders aan het woord

   “Onze kinderen gaan altijd met veel plezier naar de Bereboot”

   Kom bij ons kijken
   Vraag hier een rondleiding aan
   direct aanvragen